Top 10 cele mai mari scoruri la consiliile județene după alegerile din 9 iunie 2024
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Vă prezentăm top 10 cele mai mari scoruri la consiliile județene din România la alegerile locale din 2024.

Câștigarea consiliilor județene din România la alegerile din 9 iunie a reprezentat provocări majore atât pentru Partidul Social Democrat, cât și pentru Partidul Național Liberal. Cele mai mari scoruri le-au obținut însă reprezentanții UDMR din Harghita și Covasna.

Județul Harghita

Barna-Botond Bíró s-a impus cu 79,18%. Lehel Tőkes, de la Alianţa Maghiară din Transilvania, s-a clasat pe locul 2, cu doar 8,34%.

Județul Covasna

La Covasna, Sándor Tamás l-a învins categoric pe Stelian Olimpiu Floroian, de la PNL. Reprezentantul UDMR a obținut 67,9% în timp ce contracandidatul său de pe locul 2 a obținut doar 7,62%.

CITEȘTE ȘI         -        Cine sunt noii baroni locali PSD și PNL care vor conduce județele României în următorii 4 ani după ce Flutur și alții au zburat

Județul Galați

Costel Fotea a recâștigat președinția Consiliului Județean Galați cu un procent zdrobitor - 62,16%. El l-a învins pe reprezentantul liberalilor George-Cătălin Stângă, care a luat doar 17,52%.

Județul Buzău

Lucian Romașcanu a obținut o victorie clară la Buzău. El se bazează pe încrederea a 59,42% dintre buzoieni, în timp ce contracandidatul său liberal, Adrian Mocanu, a obținut daor 16,36%.

Județul Ilfov

Hubert Thuma de la PNL a fost reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, El a reușit să obțină, după ce a fost susținut atât de PNL, cât și de PSD, un procent de 58,36%. Contracandidatul său, Ionel Dancă de la ADU a obținut doar 19,08%.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Așteptările românilor după alegeri. Mircea Coșea, despre „prima obligație a celor care au câștigat”

Județul Bihor

Și la Bihor, Ilie Bolojan a fost reconfirmat în funcție cu un procent uriaș. Candidatul liberal a obținut 56,88%. Contracandidatul său de la UDMR, Attila Cseke, a obținut doar 19,23%.

Județul Olt

La Olt, Marius Oprescu a primit din nou încrederea oltenilor și a fost validat în funcție cu un procent de 55,68%. Social democratul l-a învins pe canidatul PNL, Ionel-Emanuel Oproiu, care a obținut doar 22,14%.

Județul Mehedinți

La Mehedinți, Aladin-Didi Georgescu a primit încrederea a 55,48% dintre locuitorii județului. El l-a învins pe liberalul Dumitru Mărculescu, acesta obținând doar 24,97%.

CITEȘTE ȘI         -       Bogdan Chirieac, după alegeri: Lucrul acesta nu a fost văzut în sondajele de opinie. Candidații care pot fi o surpriză în 29 septembrie

Județul Giurgiu

În Giurgiu, Toma-Florin Petcu a obținut 55,44%. Contracandidatul său liberal, Marian Mina, a primit încrederea a doar 27,21% din locuitorii județului.

Județul Teleorman

Adrian Ionuț Gâdea și-a păstrat funcția de președinte al Consiliului Județean. El a obținut 54,47% și l-a învins pe liberalul Marin Țole, care a luat doar 25,31%.

CITEȘTE ȘI         -        Mircea Badea a spus cine e câștigătorul alegerilor din 9 iunie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel