Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat anul acesta. Apare și un oraș din România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat anul acesta. Apare și un oraș din România / Foto: Pixabay
Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat anul acesta. Apare și un oraș din România / Foto: Pixabay
Vezi în articol care este topul celor 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat anul acesta.

Orașele de basm ale Europei sunt fermecătoare pe tot parcursul anului, dar sunt și mai minunate în timpul sărbătorilor, când piețele de Crăciun creează un tărâm de iarnă festiv. Târgurile de Crăciun au apărut în Europa în Evul Mediu, făcând din Europa un loc deosebit de magic pentru a sărbători.

Cu sute de târguri de Crăciun care au loc în Europa din luna noiembrie până în ianuarie, poate fi copleșitor să decideți pe care să le vizitați. Luați în considerare să apelați la o agenție de turism, dar dacă sunteți gata să vă faceți propriile planuri, 10best.usatoday.com a selectat 10 târguri de Crăciun din Europa pentru a le pune pe lista de dorințe.

1. Bratislava, Slovacia

Cele trei piețe din centrul orașului sărbătoresc sezonul plin de bucurie cu cumpărături în piața principală, patinaj în Piața Hviezdoslavovo și vederi panoramice de pe vârful dealului Castelului Bratislava. Căsuțele din lemn decorate oferă delicii culinare tradiționale slovace, care includ cârnați la grătar și clătite cu cartofi prăjiți.

Sfat: Răsfățați-vă cu o combinație de mâncăruri tradiționale, inclusiv cigánska pecienka (pui, porc sau vită învelite într-o chiflă) și Trdelník (un produs de patiserie dulce).

2. Budapesta, Ungaria

Cele mai populare două târguri din Budapesta, în Piața Vörösmarty și în apropiere de Bazilica Sf. Ștefan, oferă produse artizanale, precum și mâncăruri tradiționale de sărbători, cum ar fi gulaș condimentat cu boia de ardei, varză umplută, specialități Hanukkah și Pálinka, un coniac tradițional de fructe.

Ia-ți pereche de patine pentru a aluneca pe un mic patinoar lângă bradul de Crăciun. Îți poți încheia ziua vizitând una dintre băile termale din Budapesta - o modalitate sigură de a vă încălzi.

3. Copenhaga, Danemarca

Târgul de Crăciun din Copenhaga este găzduit în legendarul parc tematic Grădinile Tivoli, unde mii de lumini colorate și copaci împodobiți oferă o sărbătoare feerică. Tarabele cu mâncare acoperite cu zăpadă oferă sandvișuri cu friptură de porc, turtă dulce, budincă de orez și aebleskiver (clătite daneze). La tarabele din piață puteți găsi produse tricotate, articole din piele și alte lucruri făcute hande made. Dacă intenționați să mergeți, va trebui să vă asigurați că aveți bani pentru taxele de intrare la parcurile tematice.

4. Craiova, România

În timp ce târgul de Crăciun din București poate fi mai cunoscut, Craiova este bijuteria ascunsă a României de Crăciun, strălucitoare, cu patru piețe publice tematice: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. Căsuțele de Crăciun pictate atât de frumos, dar și varietatea tarabelor cu mâncare și obiecte de artizanat, transformă acest oraș într-un tărâm al minunilor.

În Piața Mihai Viteazul veți găsi un decor cu tematică după basmul Regina Zăpezii — un peisaj de culori reci, înzăpezite, o păpușă Regina Zăpezii uriașă, un castel de vis și un patinoar. În schimb, culori calde și veselul Moș Crăciun luminează Piața Frații Buzești. Barurile, restaurantele și hotelurile din jur sunt de obicei decorate în atmosferă de sărbătoare. În plus, în anul 2023, cea mai mare roată din România vine în Piața Shakespeare din Craiova.


5. Dresda, Germania

Pretinzând a fi cea mai veche piață de Crăciun din Germania, Dresdner Striezelmarkt există de aproape 600 de ani. Aici veți găsi cântece, povestiri și câteva sute de tarabe decorate festiv. În fiecare zi, Moș Crăciun și spiridușii săi deschid o fereastră pe un calendar Advent pentru a număra zilele până la Crăciun. Deliciile de de acolo includ stollen (pâine germană de Crăciun) și pflaumentoffel, o figurină comestibilă realizată manual din prune uscate.


6. Praga, Republica Cehă

Acest oraș găzduiește mai multe târguri de Crăciun, dar cele două pe care le recomandăm au ​​loc în Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas, care se află la câțiva pași una de alta. Cabanele din lemn decorate rafinat sunt pline cu fețe de masă brodate, ornamente de sticlă, lumânări și alte obiecte de artizanat. Aromele de șuncă prăjită, cârnați și găluște cu carne afumată pătrund în aer.

7. Salzburg și Viena, Austria

La aproximativ 2,5 ore de Viena cu trenul, orașul natal al lui Mozart, Salzburg, servește drept scenă pentru un târg de Crăciun cu muzică la Dom și Residenzplatz. Tarabele sunt pline cu produse artizanale și bunătăți delicioase, inclusiv migdale prăjite, castane prăjite și mere coapte. Muzica live, povestirile, paradele și expoziții completează atmosfera. Rămâneți de Revelion și bucurați-vă de un foc de artificii uimitor.

8. Strasbourg, Franța

Simțiți bucuria de a trăi în Strasbourg, renumita „Capitală a Crăciunului”, unde mai multe piețe și sute de tarabe se întind pe străzile iluminate ale orașului vechi. Nu ratați târgul de la Place Broglie, cea mai veche dintre piețe, fondată în 1570. Savurați vin fiert în timp ce mâncați turtă dulce tradițională alsaciană, cârnați, baghetă flambée (pizza pe lemne) și bretzel (covrig).

9. Vilnius, Lituania

Acest târg de Crăciun din Vilnius, situat în Piața istorică a Catedralei oferă dulciuri lituaniene, produse din ceară de albine, miere naturală și șosete și mănuși de lână lucrate manual. Asigurați-vă că încercați prăjiturile lituaniene pentru Ajunul Crăciunului, biscuiți cu mac, serviți de obicei cu lapte.

10. Zagreb, Croația

Peste 25 de piețe tematice de Crăciun se întind în întregul oraș. Tarabele decorate festiv sunt pline cu ornamente colorate, eșarfe dim lână, turtă dulce în formă de inimă, fluiere din lemn sculptate manual și alte meșteșuguri unice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel