Top 10 cele mai demente poveşti despre Kim Jong-il. Copii învăţau că s-a născut zeu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kim-Jong-Il
Kim-Jong-Il

Site-ul Gawker a realizat un top al celor mai nebuneşti poveşti care circulă despre fostul conducător nord-coreean. Nimic nu e uitat, pornind de la originea "supranaturală" a acestuia şi până la faptul că a răpit un regizor pe care l-a ţinut captiv 8 ani pentru a-l obliga să facă filme de propagandă pentru el.

1. Micuţii de şcoală generală învăţau faptul că naşterea lui Kim Jong-il a fost supranaturală. S-a năcut într-o cabină aflată în muntele sacru Paekdu şi imediat după naşterea sa s-au întâmplat o sumedenie de întâmplări greu de crezut. Astfel, a apărut o nouă stea, imediat s-a făcut primăvară deşi afară era iarnă, iar lista se încheie cu apariţia unui curcubeu dublu şi a unui gheţar care vorbea.

2. După ce liderul nord-coreean a aflat despre un bărbat din Germania care creştea iepuri gigantici, şi-a imaginat că aceasta e soluţia eradicării foametei. A cumpărat 12 iepuri la preţul de 115 dolari şi urma ca crescătorul să vină să amenajeze o fermă. Acesta nu a mai fost chemat niciodată şi, susţine cresătorul citat de ziarul Times, Jong-il a mâncat toţi iepurii.

3. Manualele şcolare susţin că acesta nu producea nici urină şi nici fecale.

4. Kim Jong-il susţinea că este cel mai bun jucător de golf din lume. În 1994 presa nord coreeană a susţinut că acesta a jucat un meci de golf de 18 găuri (cupe) pe care l-a terminat cu un scor de -38, reuşind, lucru imposibil după cum spune Gawker. Merită menţionat că era prima oară când Kim Jong-il juca golf.

5. Era foarte mic de statură şi se pare că nu îi aprecia deloc pe cei la fel ca el. Astfel, la un festival al Tinerilor din 1989 au fost distribuite pamflete care promiteau un nou medicament minune care "vindecă" persoanele mici de înălţime, ajutându-le să crească. Pamfletele erau false şi guvernul încerca să identifice persoanele mici de statură pentru a le exila în insule nelocuite şi a scăpa astfel, poporul de această genă.

6. Kim Jong-il era convins că rudele hoţilor şi criminalilor poartă aceeaşi genă "a criminalităţii" timp de trei generaţii, aşa că îi aresta, preventiv.

7. Liderul nord coreean avea o teamă de zbor, aşa că folosea un tren armat, acelaşi în care se pare că a şi murit şi cerea ca homarii să îi fie aduşi cu un avion la trenul său personal.

8. Cheltuia pe coniac aproximativ 750.000 de dolari anual, fiind cel mai bun client al mărcii Hennessy în anii 1993 şi 1994, când a cheltuit peste 850.000 de dolari anual.

9. L-a răpit pe regizorul sud coreean Shin Sang-ok şi pe soţia acestuia şi i-a ţinut captivi timp de 8 ani de zile, forţându-i să realizeze filme de propagandă pentru el. Kim jong-il era trecut pe generic ca fiind producătorul executiv al filmului. Unul dintre filme, numit Pulgasari, era inspirat de Godzilla şi făcea referire la ororile capitalismului. Cuplul de cineaşti a reuşit să scape în timpul unei filmări care avea loc în Austria.

10. Atunci când medicul i-a recomandat să renunţe la fumat, liderul nord coreean a decis ca toţi fumătorii să renunţe în acelaşi timp cu el, scrie The Telegraph. Iar atunci când medicul i-a recomandat, în urma unei căzături de pe cal, injecţii calmante, Kim Jong-il a decis ca toţi membrii personalului său să facă aceleaşi injecţii pentru ca, în eventualitatea instalării unei dependenţe, să nu fie singurul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel