TOP 10 Cele mai bune mâncăruri din lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
curry
curry
Topul celor mai bune preparate alimentare din lume a fost întocmit de către jurnaliștii străini. Vă va surpinde. 

„Nu există mai multă dragoste decât dragostea mâncării", a spus George Bernard Shaw. Dar care sunt cele mai gustoase preparate? Care sunt cele mai bune alimente? Și care sunt destinațiile care le servesc?

Jurnaliștii de la CNN au făcut un top a celor mai bune mâncăruri din întreaga lume. 

10. Muamba de pui, Gabon

O versiune occidentală bastardizată a acestui fel de mâncare delicioasă gaboneză înotează totul în unt de arahide. O, nebunie. Rețeta adecvată necesită pui, ardei iute, usturoi, roșii, piper, sare, okra și unt de palmier, un unt african.

9. Înghețata, la nivel global

Înghețata este unul dintre cele mai bune preparate alimentare din lume. Jurnaliștii de la CNN îl prezintă pe Llewellyn Clarke care face înghețată de nucă de cocos pe insula Nevis. Întotdeauna există loc pentru o grămadă de înghețată cu diferite ingrediente.


8. Tom yum goong, Thailanda

Un fel de mâncare thailandez must-eat. Această cea mai bună mâncare, capodoperă thailandeză, se prepară cu creveți, ciuperci, roșii, lemongrass, galangal și frunze de var. De obicei încărcată cu lapte și smântână de nucă de cocos, supa din abundență unifică o serie de gusturi thailandeze preferate: acru, sărat, picant și dulce. Cel mai bun dintre toate este prețul: ieftin.


7. Penang Assam Laksa, Malaezia

Una dintre cele mai populare preparate din Malaezia. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Malaezia este un bulion cu pește picant-acru, cu tăiței.


6. Hamburger, Germania

Cine poate rezista unui hamburger suculent? Când ceva are un gust atât de bun încât oamenii cheltuiesc 20 de miliarde de dolari în fiecare an într-un singur lanț de restaurante dedicat acestuia, știți că trebuie să se încadreze în această listă. 


5. Rață de Peking, China

Preparatul de top din China. Rață de Peking, preparată cu glazura cu sirop de maltoză care acoperă pielea. Acesta este secretul. Prăjită lent într-un cuptor, pielea crocantă, acoperită cu sirop, este atât de bună.


4. Sushi, Japonia

Când Japonia vrea să construiască ceva corect, o construiește cu adevărat. Giganti de marcă, precum Toyota, Nintendo, Sony, Nikon și Yamaha, s-ar putea să fi fost creați de oameni alimentați de nimic mai complicat decât peștele brut și orez.


3. Ciocolată, Mexic

Ciocolata este cea mai gustoasă. Mayasii au băut-o, Lasse Hallström a făcut un film despre asta, iar restul dintre noi am dat peste vinovăția de a mânca prea multă ciocolată.


2. Pizza napolitana, Italia

Pizza napolitana: mereu delicioasa indiferent de marime. Cea mai bună pizza a fost și este încă simpla napolitana, o invenție protejată acum de propria asociație comercială care insistă pe sare de mare, făină de grâu de înaltă calitate, folosirea a doar trei tipuri de roșii proaspete, aluat rulat manual și utilizarea strictă a unui cuptor cu lemne, printre alte prevederi de calitate. Cu doar câteva ingrediente - aluat, roșii, ulei de măsline, sare și busuioc - napolitanii au creat un aliment pe care puțini îl fac corect, dar toată lumea se bucură minuțios.

1. Curry Massaman, Thailanda

Încă un motiv pentru a vizita Thailanda. Regele este curry, și poate este chiar regele tuturor alimentelor. Picant, dulce și savuros. Chiar și sosul pe care îl cumpărați din supermarket poate face ca cei mai delicvenți dintre bucătari să arate ca un potențial Michelin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel