Data publicării:

Top 10 cele mai bogate familii din lume. Din ce au făcut bani cei care modelează economia globală

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Top 10 cele mai bogate familii din lume. Din ce au făcut bani / Foto: Pixabay
Top 10 cele mai bogate familii din lume. Din ce au făcut bani / Foto: Pixabay

Vezi în articol care este topul celor 10 cele mai bogate familii din lume.

De-a lungul multor generații, cele mai bogate familii din lume au modelat economia globală și au influențat viețile a milioane de oameni. Aceste dinastii au înființat imperii care acoperă o varietate de industrii, inclusiv cel al tehnologiei, finanțelor, comerțului cu amănuntul și imobiliarelor, scrie newvisiontheatres.com.

Poveștile lor, pline de triumfuri și eșecuri, inovație și tradiție și o căutare nesfârșită a excelenței, sunt la cât de fascinante pe atât de motivante. Cele mai bogate familii din lume au obținut un succes de neegalat, de la familia Rockefeller, a căror avere petrolieră i-a făcut una dintre cele mai puternice familii din America, până la familia Ambanis, cea mai bogată familie din India, datorită conglomeratului lor divers.

Top 10 cele mai bogate familii din lume


Chiar dacă bogăția lor a atras atenția, cu întrebări legate de rolul bogăției moștenite în perpetuarea inegalității, impactul lor asupra lumii nu poate fi negat. Poveștile acestor oferă perspective valoroase asupra naturii bogăției și puterii în epoca modernă.

Mai jos veți afla mai multe despre cele mai bogate familii din lume. Este important de reținut că aceste cifre pot fi modificate din cauza schimbărilor din economia globală.

1. Familia Walton - 247 de miliarde de dolari

Familia Walton este cea mai bogată familie din lume, cu o avere netă estimată la 247 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii familiei provine din deținerea Walmart, cel mai mare retailer din lume, fondat în 1962 de Sam Walton. De atunci, compania a devenit un imperiu global cu peste 11.000 de magazine în 27 de țări și peste 500 de miliarde de dolari în vânzări anuale.

2. Familia Mars - 120 de miliarde de dolari

Cu o valoare netă estimată la 120 de miliarde de dolari, familia Mars este una dintre cele mai bogate din lume. Una dintre cele mai mari și mai de succes companii de bomboane și hrană pentru animale de companie din lume, Mars, este sursa bogăției familiei. Frank Mars a început afacerea în 1911 și este cunoscut pentru realizarea unor mărci celebre precum M&Ms, Snickers și Pedigree.

3. Familia Koch – 109,7 miliarde de dolari

Cu active estimate la 109,7 miliarde de dolari, familia Koch este una dintre cele mai bogate familii din America. Majoritatea averii familiei provine din deținerea Koch Industries, un conglomerat cu interese în producție, energie și chimie. Fred C. Koch a început afacerea în 1940.

4. Familia Al Saud - 95 de miliarde de dolari

Familia regală conducătoare a Arabiei Saudite este Al Saud, iar valoarea netă a averii lor este estimată la 95 de miliarde de dolari. Familia controlează cele mai mari rezerve de petrol din lume, sursa lor primară de bogăție. Din 1932, când Abdulaziz Al Saud a înființat Regatul Arabiei Saudite prin unirea diferitelor triburi din Peninsula Arabică, familia a deținut puterea.

5. Familia Wertheimer - 54,4 miliarde de dolari

Bogata familie Wertheimer provine din Franța și se crede că are o avere netă de 54,4 miliarde de dolari. Unul dintre cele mai cunoscute mărci de lux din lume, Chanel, este sursa principală a bogăției familiei. Gabrielle „Coco” Chanel a început afacerea în 1909 și de atunci a devenit un imperiu global cu peste 300 de magazine în întreaga lume și peste 11 miliarde de dolari în vânzări anuale.

6. Familia Ambani - 48,5 miliarde de dolari

Familia Ambani este una dintre cele mai bogate din India, cu o avere netă estimată la 48,5 miliarde de dolari. Reliance Industries, un conglomerat interesat de energie, petrochimie, textile și telecomunicații, este sursa principală a bogăției familiei. Dhirubhai Ambani a înființat afacerea în 1966 și de atunci s-a dezvoltat într-una dintre cele mai mari și de succes afaceri din India, generând peste 90 de miliarde de dolari în venituri anuale.

7. Familia Dumas - 46,6 miliarde de dolari

Se crede că bogata familie Dumas din Franța are o avere netă de 46,6 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii familiei provine din deținerea Hermès, o companie de produse de lux ale cărei genți Birkin și Kelly au devenit iconice. Thierry Hermès a început afacerea în 1837. De atunci, a devenit un brand global, cu peste 300 de magazine și peste 8 miliarde de dolari în venituri anuale.

8. Familia Boehringer și Von Baumbach - 45,1 miliarde de dolari

Se crede că bogata familie germană a lui Boehringer și Von Baumbach are o avere netă de 45,1 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii familiei provine din deținerea companiei farmaceutice Boehringer Ingelheim, fondată în 1885 de Albert Boehringer. Pradaxa și Spiriva sunt două dintre cele mai cunoscute produse ale companiei, având peste 50.000 de angajați în întreaga lume.

9. Familia Cargill și Macmillan - 42,9 miliarde de dolari

Familia Cargill și MacMillan din America are o avere netă estimată la 42,9 miliarde de dolari. Averea familiei vine în principal din deținerea Cargill Inc., una dintre cele mai mari și de succes companii agricole din lume. Compania a fost fondată în 1865 de William Wallace Cargill și de atunci a devenit un conglomerat global interesat de producția, comercializarea și procesarea alimentelor.

10. Familia Johnson - 39,2 miliarde de dolari

Cu active estimate la 39,8 miliarde de dolari, familia Johnson este una dintre cele mai bogate familii din America. Una dintre cele mai mari firme de administrare a activelor din lume, Fidelity Investments, este sursa principală a averii familiei. Organizația a fost înființată în 1946 de Edward C. Johnson al II-lea și de atunci s-a dezvoltat într-o forță mondială de luat în seamă, care supraveghează resurse de peste 4,9 trilioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel