Urmărește emisiunea live
Toni Greblă: Tot ce înseamnă urbanism în București este aproape blocat. Ce urmează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul României / Arhivă Foto
Guvernul României / Arhivă Foto
În urma întâlnirii de la Primăria Capitalei, prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, a susținut o declarație de presă.

Prefectul Toni Grelă a declarat că s-a discutat despre „problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul, termoficarea, urbanismul, problemele de mediu, problemele de trafic, problemele care țin de îngrijirea parcurilor cu căpușe și alte pericole care pot să intervină”.

„A fost o discuție aprofundată, am convenit să avem aceste discuții periodic. Prima discuție aplicată pe o anumită problematică, și anume problematica de urbanism, pentru că, în prezent, tot ce înseamnă urbanism în București este aproape blocat, o să o avem pe 15 iunie cu documente pe masă, cu specialiștii lângă noi, cu Ministerul Dezvoltării, cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, cu Inspectoratul în Construcții, cu primarii de sector, cu primarul general și prefectul, pentru a găsi o soluție de a debloca această primă problemă”, a zis prefectul.

„Trebuie elaborat și finalizat Planul Urbanistic General, sunt probleme cu Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor, unele sunt funcționale, majoritatea sunt fie amânate sau suspendate de instanța de judecată. Este o situație absolut inacceptabilă și trebuie ca împreună să găsim o soluție de a debloca. În urma întâlnirii, s-a stabilit că decizia va fi luată pe 15, după ce vor fi fost consultați cei de la Universitatea de Arhitectură, care este proiector general pe PUZ și PUG, și celelalte instituții interesate. Aia va fi o discuție mai lungă, doar am discutat despre probleme și la fiecare vom găsi o soluție.” a declarat Toni Greblă.

„Am discutat cu primarii de sector și aceștia au o rundă finală și vor înainta Primăriei Capitalei un proiect de hotărâre care să consfințească soluțiile pe care le-au găsit ei, fiecare pe sectorul lui cu anume posibilități de a depozita gunoiul menajer. Aici lucrurile sunt mai avansate”, a conchis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel