Toni Greblă și Monica Gubernat, susținerea PSD pentru AEP și CNA. Nu s-a hotărât cine merge la Curtea de Conturi
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Președintele Autorității Electorale Permanente va fi Toni Greblă, care îl va înlocui pe demisionarul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, susțin surse DCnews consultate de PSD. Conducerea CNA va fi validată de Parlament, lunea viitoare, iar la Curtea de Conturi urmează ca social-democrații să stabilească în cursul acestei săptămâni, pe cine susțin, votul Camerelor reunite urmând a avea loc pe 20 sau 21 februarie. 

Toni Greblă, prefectul Capitalei, este alegerea PSD pentru conducerea Autorității Electorale Permanente. Președintele instituției, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și-a dat demisia după scandalul legat de angajarea cumnatei sale pe post de consilier. În acordul de guvernare cu PNL, responsabilitatea numirii unui șef AEP revine social-democraților. Cel mai probabil, votul în plenul Camerelor reunite ar urma să aibă loc pe 21 februarie.
Maria Monica Gubernat a fost propusă de membrii CNA, în şedinţa de joia trecută, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului. Gubernat este susținută tot de PSD. Pentru a putea fi realesă în această funcție, trebuie modificată legea de funcționare a instituției, iar deputații PSD au introdus un amendament în acest sens.

Postul de vicepreședinte al Curții de Conturi, care revine, de asemenea PSD, este vacant, după arestarea lui Niculae Bădălău și revocarea acestuia din funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel