Urmărește emisiunea live
Toni Greblă, prefectul Capitalei, a decis prelungirea programului Serviciului de Paşapoarte din 20 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Toni Greblă, prefectul Capitalei, a decis prelungirea programului Serviciului de Paşapoarte din 20 iunie
Toni Greblă, prefectul Capitalei, a decis prelungirea programului Serviciului de Paşapoarte din 20 iunie
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a decis vineri prelungirea programului de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte, începând din 20 iunie, în contextul creşterii numărului de solicitări de astfel de documente. 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, vineri, Toni Greblă a dispus că programul de lucru va fi de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 20,00 şi sâmbăta între orele 8,00 - 16,00.

Prefectura Capitalei menţionează că persoanele interesate de eliberarea şi de înnoirea acestor documente pot, în continuare, să se programeze online pe platforma web https://epasapoarte.ro/. 

CItește și - Cât costă cele mai scumpe pașapoarte din lume

Vacanțele și plecările în străinătate presupun în mod obligatoriu deținerea unui pașaport. În unele țări, un astfel de document îi poate costa pe cetățeni și câteva sute de dolari sau euro.

În societatea actuală, în care călătoriile sunt o parte a stilului de viață, aproape oricine are nevoie și poate obține un pașaport, fie că este vorba de o mutare definitivă în străinătate sau o vacanță. Însă obținerea unui astfel de document poate fi costisitoare. 

Chiar și cei mai pricepuți călători care știu să reducă din costuri pot fi surprinși atunci când înlocuiesc un pașaport expirat. O astfel de inițiativă poate costa și sute de dolari. 

Acestea sunt unele dintre cele mai scumpe pașapoarte din lume. Costurile de mai jos sunt în monedele locale și în dolari. Conversiile valutare sunt aproximative de la începutul lunii mai 2022.

Prețul mediu al unui pașaport

În timp ce multe pașapoarte americane costă între 100 și 160 de dolari, nu se poate afirma că prețul este unul mic sau la îndemâna oricui. 

Indiferent dacă reînnoiesc sau cumpără un pașaport pentru prima dată, cetățenii japonezi se pot aștepta să plătească 16.000 de yeni japonezi (aproximativ 125 de dolari), iar neozeelandezii se pot aștepta să plătească 191 de dolari pentru noul lor pașaport. Cumpărarea unui pașaport american pentru adulți pentru prima dată va costa cel puțin 165 de dolari, în timp ce reînnoirile costă 130 de dolari.

Elvețienii plătesc mai mult decât britanicii

Pentru cetățenii britanici care doresc să viziteze destinații mai însorite, reînnoirea online a unui pașaport britanic va costa 75,50 de lire sterline (aproximativ 95 de dolari sau 90 de euro). Pentru majoritatea expaților care locuiesc în străinătate, reînnoirea este supusă unei taxe standard combinată și o taxă de curierat de aproximativ 106 lire sterline (aproximativ 135 de dolari sau 125 de euro).

Incluzând taxele poștale, cetățenilor elvețieni li se cer aproximativ 145 de franci elvețieni (aproximativ 150 de dolari sau 140 de euro). Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel