Tone de PORTOCALE pline de pesticide, vândute românilor de sărbători. Președinte InfoCons: PERICOL! Să fie decontate analizele celor care le-au consumat
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 ian 2022, 10:16
WhatsApp
Tone de PORTOCALE pline de pesticide, vândute românilor de sărbători. Președinte InfoCons: PERICOL! Să fie decontate analizele celor care le-au consumat / Foto: Pixabay
Tone de PORTOCALE pline de pesticide, vândute românilor de sărbători. Președinte InfoCons: PERICOL! Să fie decontate analizele celor care le-au consumat / Foto: Pixabay
Președintele InfoCons lansează un avertisment în privința portocalelor pline de pesticide, vândute românilor de sărbători.

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă (Vezi știrea AICI). Portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie - 5 ianuarie, adică chiar de Crăciun și Revelion, atunci când românii cumpără în mod special citrice pentru masa de sărbătoare.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a vorbit despre acest subiect și a avertizat că persoanele care au consumat aceste portocale sunt în pericol, iar lor ar trebui să le fie decontate analizele medicale pentru a verifica dacă sănătatea le-a fost afectată de aceste produse toxice.

"Să fie decontate analizele pentru cei care au consumat astfel de produse care sunt toxice"

"Bună dimineața. Nu cred că este atât de bună pentru toată lumea, mai ales pentru cei care au consumat astfel de produse. Discutăm despre recuperarea materială a consumatorilor, dar ar trebui să discutăm și despre starea lor de sănătate și să fie decontate analizele pentru cei care au consumat astfel de produse care sunt toxice, care pot pune în pericol. Să nu uităm că au trecut nici 3 ani de zile de când undeva prin Argeș au murit câțiva copii și era exact aceeași temă, că s-ar putea să se fi întâmplat ceva de la portocale.

În momentul în care discutăm despre produse toxice, produse care ne pun viața în pericol, autoritățile ar trebui să fie mult mai drastice, dar și pe tema recuperării daunelor materiale și morale, și inclusiv a decontării a tot ceea ce înseamnă a tot ceea ce înseamnă serviciu de sănătate pentru consumatorii care au consumat astfel de produse și analize pentru a vedea dacă în urma consumului s-a întâmplat ceva cu sănătatea acestora, mai ales când ne bate la ușă valul 5 al pandemiei.

"Autoritățile ar trebui să fie mult mai drastice"

Noi nu prea avem cum să ne dăm seama că e ceva în neregulă cu acele produse și pentru asta plătim din banii noștri ca autoritățile să își facă treaba, iar faptul că aceste controale nu sunt atât de bine făcute la nivel de intrare pe teritoriul României, ca fiecare lor de marfă să fie analizat, ca astfel să nu mai avem atât de multe produse neconforme ca după aceea să ne trezim că s-a întâmplat ceva, ridică semne de întrebare. Ce se întâmplă cu celelalte produse, din celelalte magazine? Sunt sau nu în regulă? Cred că autoritățile ar trebui să fie mult mai drastice în controale și să le facă publice, nu să aflăm după ce s-a întâmplat. Ar trebui să avem un comerț eficient și sigur.", a declarat Sorin Mierlea la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?