Tone de alge au acoperit plajele Mării Caraibelor
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Tone de alge au acoperit plajele Mării Caraibelor
Pixabay / Tone de alge au acoperit plajele Mării Caraibelor
Algele marine au acoperit plajele din Mexic și Puerto Rico, forțând turiștii să renunțe la vacanțele lor. 

Turiștii dornici de vacanță se văd nevoiți să renunțe la rezervările făcute în Mexic și Puerto Rico. Cauza retragerilor sunt algele care au acaparat malul și plajele, dar și mirosul pe care plantele marine îl emană. Situația s-a înrăutățit după furtunile devastatoare din ultimele 2 săptămâni. 

Autoritățile din Mexic se așteaptă ca în următoarea perioadă cantitatea de alge depozitată să crească, iar nivelul să depășească recordul precedent. În urmă cu 3 ani, o cantitate enormă de alge s-a așezat pe plajele din Mexic. 

O celebră lagună din Puerto Rico este în pericol

Și Puerto Rico are probleme din cauza cantității enorme de alge. Autoritățile statului insular sunt îngrijorate din cauza fenomenului natural, din cauza căruia laguna bioluminiscentă din Fajardo este pusă în pericol. Laguna este una dintre atracțiile principale ale țării. 

„Algele când ajung pe plajă sau în zonele de coastă se descompun și încep să putrezească. Drept consecință în aer este eliberat un miros greu de suportat iar turiștii evită deplasările în aceste zone”, a explicat pentru agenția EFE biologul marin Priscilla Molina, conform Dor de Vacanță

Fauna marină a lagunei Fajardo ar putea fi sufocată și ar putea muri din cauza algelor care au invadat malul. 

Maxic, o destinație nesigură

Vacanțele rezervate de britanici în Grecia, Spania, Cipru, Italia, Jamaica, Malta, Mexic și Maroc au fost anulate până cel puțin în luna iulie, pe fondul incertitudinii legate de posibilitatea de a călători. Cel mai mare operator din turism la nivel mondial, TUI, a anulat toate concediile rezervate de britanici în afara granițelor. Decizia vine după ce Ryanair cere ridicarea "semaforului" pentru călătorii și a dat în judecată Guvernul britanic. 

Decizia TUI reprezintă o nouă lovitură pentru britanicii care sperau să poată călători în această perioadă, cât și pentru turismul internațional. Până pe data de 11 iulie au fost anulate și vacanțele planificate către Bulgaria, Capul Verde, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, Mexic, Maroc sau Tunisia.

Vezi și: Un vulcan din Caraibe a erupt. Insula a fost evacuată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel