Data publicării:

Tomac vs. Nehammer. Mesajul ascuns din decizia CJUE care dă puteri României în lupta cu Austria: Justiția europeană a legalizat șantajul

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre procesul deschis la CJUE împotriva Austriei.

Eugen Tomac, europarlamentar român și președinte al Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, la B1TV, despre procesul deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva Austriei. El atrage atenția asupra faptului că Tribunalul a acordat în primă instanță României posibilitatea de a utiliza dreptul de veto împotriva Austriei fără a suferi consecințe din partea instanțelor.

„Mai e un lucru extrem de important și trebuie să rețină autoritățile române. În procesul pe care l-am deschis la CJUE, în decizia pe care am primit-o în primă instanță, se subliniază o chestiune extrem de importantă: Tribunalul UE spune că România nu poate fi judecată, de exemplu, dacă va încerca să utilizeze dreptul de veto în orice acțiune a Consiliului Uniunii Europene până când va fi primită în Schengen, pentru că Tribunalul UE constată că dreptul acesta la șantaj în UE devine legal. E o chestiune de nuanță extrem de importantă, că până acum orice încercare de blocare a vreunei decizii UE era interpretată.

Iată că există această premieră în justiția europeană când practic e legalizat șantajul. De aceea, eu cred că e important să utilizăm toate instrumentele legale pe care le avem la dispoziție pentru a elimina această umilință pe care o aplică Austria împotriva noastră”, a susținut Eugen Tomac, la B1TV.

CITEȘTE ȘI       -      Tomac mută după verdictul în procesul împotriva Consiliului UE după respingerea României în Schengen. Eurodeputatul va face recurs

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel