Urmărește emisiunea live
Suspendarea României la târgurile de turism. Tomac: Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă anumit chestiuni simple
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, președintele PMP, solicită Ministerului Turismului să renunțe la decizia de a suspenda participarea României la târgurile de turism.

”Turismul românesc în lume. Nu aș fi reacționat pe marginea acestui subiect dacă nu aș fi auzit declarația ministrului Cadariu, care a anunțat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an. O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă anumit chestiuni simple, dar atât de necesare.

În primul rând, publicați pe pagina oficială a ministerului, în limba română și engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din țara noastră. Dacă nu sunteți în stare, atunci existența acestui minister nu se justifică doar pentru a împărți margarete.

Doi. Realizați reviste și albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoașteți, dar una dintre zonele în care întâlnești mai mulți turiști străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin.

Agroturismul, alt domeniu ce are nevoie de promovare. Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina și Maramureș și atâtea altele, toate trebuie prezentate și promovate inteligent. Nu izolarea și justificările nepotrivite sunt soluțiile, ci investițiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanță în turism. România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competență și puțin mai multă inspirație.”, conform unui comunicat de presă.

Citește și - Anchete disciplinare la Direcţia Generală Turism, după târgul de la New York. Participarea la târgurile internaţionale de turism va fi regândită

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a anunţat demararea unor anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism şi a suspendat activitatea de participare la târgurile internaţionale a persoanelor desemnate de minister, care au făcut parte din delegaţia aferentă acţiunii de promovare din New York. 

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, la comisia de disciplină vor fi chemaţi şi ataşaţii economici din Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres.

Cu privire la activitatea personalului din Consulatul General al României la New York, ministrul Cadariu a solicitat în scris către Ministerul Afacerilor Externe o analiză a conduitei profesionale, având în vedere că aceştia nu au semnalat cele constatate la standul României şi au ales să promoveze o fotografie care să aducă prejudicii imaginii naţionale.

"Participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT)", se arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului susţin că acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de CBTN şi CCT, iar până atunci toate participările la târgurile internaţionale de profil vor fi suspendate. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel