Tomac: Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeași cruzime cu care el frânge destine
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Putin
Putin
Eugen Tomac, liderul PMP, a amintit că „acum un an, în piața Solidarității din fața Parlamentului European de la Bruxelles, răsunau numele a sute de #victime ale deportărilor staliniste din iunie 1941”.

Tomac a subliniat că momentul respectiv a fost „o acțiune cutremurătoare ce ne amintea despre tragedia pe care au trăit-o peste 30.000 de români din Basarabia, Nordul Bucovinei și Herța”, dar nimeni nu și-ar fi imaginat că la doar un an distanță ucrainenii vor trăi o tragedie similară.

Europarlamentarul e de părere că președintele rus Vladimir Putin, cel care a declanșat invazia brutală, neprovocată și fără precedent după al Doilea Război Mondial, trebuie pedepsit.

„Nu ne imaginam atunci că vom vedea în vremea noastră, la distanță de niciun an, oameni ce trăiesc o tragedie similară. Stalin are astăzi un urmaș la Moscova, un criminal la fel de hidos ce asuprește și omoară oameni nevinovați. Iunie 1940 nu mai este astăzi doar o amintire.

Este o realitate înspăimântătoare pe care nu avem dreptul să o urmărim neputincioși. ️

Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeași cruzime cu care el frânge destine”, a transmis Eugen Tomac, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel