Tomac (PMP): Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tomac (PMP): Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene / Foto: Agerpres
Tomac (PMP): Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene / Foto: Agerpres
Decizia Consiliului UE din 8 decembrie, prin care a fost blocată intrarea României în spațiul Schengen,  trebuie atacată de Comisia Europeană la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), spune europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.  

"Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Am solicitat astăzi, oficial, Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a apăra principiile și valorile evocate în Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

României și cetățenilor ei le sunt încălcate drepturi fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea de circulație a persoanelor și libertatea de circulație a bunurilor. Prin urmare, Comisia Europeană are obligația să acționeze spre a aplica litera și spiritul legii!", a scris Eugen Tomac, pe facebook.

Citeste si: Aderarea României la Schengen, un eșec. Chirieac: Primul vinovat este Klaus Iohannis

Reamintim că pe data de 8 decembrie, Consiliul JAI a respins formal intrarea României în Schengen în urma veto-ului Austriei și Olandei. Olanda a menționat că s-a opus doar aderării Bulgariei, dar pentru că România și Bulgaria sunt legate juridic, veto-ul său s-a contabilizat și în dreptul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel