Tomac (PMP) propune un voucher pentru achiziționarea de lemne: Este esențial pentru că prețul s-a scumpit de 3-4 ori
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a vorbit despre problema prețului la lemne.

Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, a vorbit despre nevoia de subvenționare a aprovizionării cu lemn:

„În România nu vom avea o problemă a gazului, dar avem o problemă a prețului la lemn, iar eu cred că Statul Român va trebui să facă ceva imediat pentru a-i ajuta pe cetățenii vulnerabili care nu-și permit să-și achiziționeze din timp lemnul necesar pentru perioada rece, pentru că s-a scumpit de 3-4 ori metrul cub. Din acest punct de vedere este esențial să le creăm cadrul prin care să-i putem susține, eventual un voucher prin care cetățenii pot să-și achiziționeze 3-4 metri cub de lemn pentru a putea face față sezonului rece.

Sunt încercări evidente pentru a pune presiune în plus pe guverne, pentru că această criză este clară, prețurile pun presiune pe cetățeni cum nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp și evident că apare și elementul care încurajează această neîncredere în orice înseamnă instituție. Într-un moment de criză, dacă nu ai instituții care sunt extrem de ferme și capabile să gestioneze aceste provocări, oamenii pot cădea mult mai ușor pradă acestor dezinformări“, a spus Eugen Tomac la DC News.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Situația de la Kremlin. Tomac: E panică, deși Putin mimează că e stăpân pe situație. Schimbarea va veni din interior

Tomac: Depui poza acoperișului și factura, imediat ți se decontează suma pentru fotovoltaice. Soluție pentru economii de 90% la curent

Eugen Tomac spune că panourile fotovoltaice ar putea fi salvarea pentru criza energetică din prezent.

"Ne lipseşte viziunea şi implementarea imediată a unor proiecte care ar aduce soluţii practice pentru milioane de cetăţeni. Nu înţeleg de ce şi la această oră, programul Casa Verde pe care România ar fi putut să-l utilizeze, aşa cum o face toată Europa, nu merge. S-au deschis uzine întregi, fabrici, care produc panouri fotovoltaice. Cea mai mare fabrică este în Italia, Sicilia. Deci există aici, în Europa, nu mai trebuie importate din China sau din alte state. Însă, din păcate, nu înţeleg raţionamentul pentru care actualul Cabinet, pur şi simplu, ignoră această chestiune care devine şi necesară şi extrem de practică pentru a putea reduce cu 90% facturile la energie", a spus Eugen Tomac.

Val Vâlcu a venit cu completări: "Noi suntem, la ora actuală, sub o armată de ocupație: funcţionarii. Din 1 200 000 de funcţionari, vreo 300 - 400 de mii ocupă postul degeaba. Toţi aceştia, ca să se justifice, cer hârtii. Se acoperă, împing către firme tot felul de solicitări şi dau greu avizele pentru că aşa s-au obişnuit... să depinzi de ei, să te rogi de ei, să te duci să deschizi uşa cu piciorul, cum se spunea pe vremuri, pentru că mâinile erau ocupate."

Eugen Tomac: Este foarte simplu să implementezi un asemenea proiect. Îţi faci o poză cu acoperişul casei astăzi şi apoi, încă una peste trei zile, după ce este instalat panoul fotovoltaic. Cu factura şi cu acea poză este suficient să te duci să te prezinţi pentru a fi decontată suma. Sigur că statul are şi alte instrumente prin care poate verifica. Dar asta este o soluţie în care cred şi care, din păcate, este tratată cu o indiferenţă incredibilă de către Cabinetul actual (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Europa și-a redus dependența de gazul rusesc de la 40 la 9%. Putin pierde pe termen mediu și lung

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel