Tomac: Există o temă pe care o dezbatem foarte puțin în România, dar ea va domina lumea / video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Eugen Tomac a fost invitatul de miercuri al analistului Bogdan Chirieac, la DC News TV, unde a discutat, printre altele, despre oportunitățile pe care le poate dobândi țara noastră dacă ar depune mai mult interes în domeniul inteligenței artificiale.

Liderul PMP a declarat că partidul său are în vedere mai multe soluții care promit dezvoltarea inteligenței artificiale în România.

„Există o temă pe care o dezbatem foarte puțin în țară, de exemplu inteligența artificială. Lumea artificială este fantastică și noi avem foarte mulți specialiști în acest domeniu. Eu cred că este important să discutăm despre oportunitățile pe care le oferă inteligența artificială pentru că ne infuențează viața noastră, a tuturor.”

„Știți, pe vremuri se spunea „cine stăpânește valurile, stăpânește lumea”. Eu spun acum că cine va stăpâni inteligența artificieală va domina lumea pentru că ea ne influențează toate sectoarele societății, de la sănătate, chiar și agricultură și îmi doresc ca și în România să discutăm despre acest subiect și vom veni cu o serie de măsuri pentru că avem nevoie de un cadru legal, intern, care să ofere mai multă încredere în inteligența artificială, în rândul cetățenilor.”

„La ora actuală există și foarte multă dezinformare pe acest subiect, pentru că aceasta este și realitatea, pe lângă oportunități, inteligența artificială aduce și foarte multe riscuri când este utilizată în alte scopuri decât cele de a servi oamenilor.”

„Pe acest subiect, PMP va veni cu un pachet destul de îndrăzneț de inițiative pe care le vom propune pentru că avem în echipa noastră și foști miniștri și colegi care își desfășoară activitatea în acest domeniu și vor să vină cu inițiative noi pe această temă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel