Tomac: Dacă vreți să vedeți cine face jocul Rusiei în România este suficient să-i urmăriți pe politicienii români care o atacă pe Maia Sandu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Tomac (PMP) -  Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
Tomac (PMP) - Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a transmis un mesaj despre politicienii care o atacă pe Maia Sandu.

"Dacă vreți să vedeți cine face jocul Rusiei în România este suficient să-i urmăriți pe politicienii români care o atacă pe Maia Sandu. Singurul lider politic de la Chișinău care a reușit să trimită în opoziție partidele finanțate de Moscova.Eu am mai văzut acest film, a fost jucat în R. Moldova, la fel de subtil, la începutul primului mandat a lui Putin. Acum își scot la înaintare și galeria din România, dar nu vor reuși, pentru că românii nu pot fi manipulați de niște fantoșe.", a scris Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - De ce a fost Maia Sandu la Oradea. S-a întâlnit cu Ilie Bolojan și primarul Florin Birta

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a avut o vizită privată la Oradea, în care s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Conform Ebihoreanul, Maia Sandu a făcut o vizită duminică la Primăria Oradea. Încă de la ora 18, în fața clădirii erau parcate mașinile SPP cu care s-a deplasat președintele statului vecin, precum și autoturismul de serviciu al președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Vezi știrea aici!

Citește și - Eugen Tomac, verdict dur: România nu are nicio şansă să intre în Schengen în 2023

Eugen Tomac susţine că România trebuie să sesizeze Curtea Europeană de Justiţie, după ce Austria i-a blocat intrarea în spaţiul Schengen, pentru că şansele de aderare în 2023 sunt inexistente. 

"În primul rând, trebuie să-i convingem pe suedezi să pună pe ordinea de zi acest subiect al extinderii Spaţiului Schengen. Or am văzut programul preşedinţiei suedeze, nici un fel de referire cu privire la extinderea Spaţiului Schengen, singurul aspect pe care îl menţionează pe timpul preşedinţiei suedeze este legat de consolidarea Spaţiului Schengen. Mulţi fac trimitere la ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a anului 2023, când va prelua preşedinţia UE Spania. Spania însă va avea alegeri în decembrie. Nu văd cum un Guvern care intră în campanie electorală va avea pe agenda sa drept prioritate extinderea Spaţiului Schengen, în condiţiile în care ştim că atât Spania, cât şi Italia sunt puternic criticate pentru modul cum gestionează frontiera de sud a UE”, a declarat Eugen Tomac. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel