Tomac cere intervenția Comisiei Europene în problema Schengen: Cred că e cazul să puneți piciorul în prag. Sunt hotărât să merg până în pânzele albe! / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a cerut în Plenul Parlamentului European, prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, o acțiune imediată în problema blocării României de către Austria.

Europarlamentarul Eugen Tomac a cerut, în Parlamentul European, o acțiune imediat din partea Comisiei Europene în problema aderării României la Spațiul Schengen.:

„Este revoltător ca un singur stat, Austria, să încalce tratatul UE, îngrădindu-ne nejustificat dreptul la libera circulație în UE și nimeni să nu ia atitudine.

Comisia trebuie să acționeze cu mult mai multă fermitate pentru a depăși acest blocaj.

România trebuie să intre în Schengen cât mai rapid! Așa este corect!

Eu sunt hotărât să merg până în pânzele albe pentru a ne face dreptate!

Intră pe www.romaniainschengen.ro și semnează pentru dreptul tău de a te mișca liber în Europa!“, a scris Tomac pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Rareş Bogdan, încrezător că Austria îşi va schimba votul pentru aderarea României la Schengen. Victor Negrescu anunţă că noul MCV pentru Bulgaria ar putea bloca şi România

„Este inacceptabil ca un singur stat să blocheze dreptul nostru de a ne bucura de libertatea de circulație așa cum se bucură 420 de milioane de europeni. Este inacceptabilă această abordare. Prin tăcere suntem complici și cred că e cazul să puneți piciorul în prag și să obligați guvernele să nu mai blocheze libera circulație pentru 27 de milioane de europeni“, a spus, printre altele, europarlamentarul Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI     -    Klaus Iohannis, mesaj pentru ţările din Schengen de la Sofia: Dorim aderarea ambelor ţări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel