Urmărește emisiunea live
Toma Petcu despre deciziile ANRE: "Afectează grav companiile de energie româneşti"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Deputatul Toma Petcu a vorbit despre deciziile subiective ale ANRE față de companiile de energie româneşti.

Deputatul ALDE Toma Petcu consideră că "deciziile subiective ale ANRE" afectează "grav" companiile de energie româneşti şi solicită o dezbatere cu privire la OUG 114 pentru înlăturarea prevederilor a căror aplicare "a introdus grave distorsiuni în piaţă".

"Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie româneşti! Electrica SA, listată la bursă, va înregistra pierderi de aproximativ 140 de milioane de lei ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114 şi a deciziilor antieconomice ale ANRE. Deşi în repetate rânduri ALDE a solicitat guvernului Dăncilă să modifice OUG 114, atât la momentul elaborării, cât şi ulterior, avertismentele sale date în mod repetat au fost ignorate, fapt ce a condus şi la declanşarea procedurii de infringement. ALDE solicită ANRE să aibă un comportament unitar faţă de toţi operatorii din piaţă", a scris Petcu luni pe pagina sa de Facebook.

Ce solicită de urgență

El susţine că "Electrica SA, spre deosebire de alţi furnizori din piaţă, este defavorizată de politicile preferenţiale ale conducerii ANRE prin nerecunoaşterea costurilor reale şi aprobarea unor cantităţi mai mici decât cele necesare pentru consumatorii casnici, comparativ cu celelalte societăţi furnizoare de energie, cărora li se aplică prevederile OUG 114/2018 şi ale Ordinului 10 al ANRE din 2019".

"Solicităm de urgenţă, în Parlament, o dezbatere cu privire la OUG 114, pentru realizarea corecţiilor ce se impun pentru înlăturarea prevederilor a căror aplicare a introdus grave distorsiuni în piaţă. ALDE îşi reafirmă convingerea că într-o economie liberă preţul la energie este reglementat de stat doar în scopul protejării consumatorilor vulnerabili", a adăugat Toma Petcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel