Toma Cargiu - Povestea de dragoste a celui mai iubit actor român
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Cunoscutul actor a avut o singură mare iubire în viața sa care l-a determinat să renunțe chiar și la soția sa, iubind-o până la moarte. 

Povestea de dragoste a celor doi a început în anul 1963, pe scena teatrului din Ploiești. La acea vreme, ambii erau căsătoriți: Elena Bichman își împărțea viața cu Paul Ioachim, iar actorul Toma Caragiu era căsătorit cu Maira Bondar alături de care era foarte fericit, în ciuda faptului că împreună înfiaseră o fetiță.

După niciun an, cei doi se ajung să se căsătorească pentru că dragostea dintre ei creștea tot mai mult, iar pasiunea era nelipsită. Elena Bichman însăși declara că pasiunea pentru el era ”atât de puternică, de contagioasă” încât nu i se putea împotrivi, fiind ca un ”curent de energie copleșitor”.

”Înainte a venit la mine o femeie care a insistat să-mi vorbească. Aştepta în secretariat de mai bine de două ore. Mi-a spus că o cheamă Aphrodita şi e trimisă de Leontin, un spirit din sfera a şaptea, care vrea să mă anunţe că va veni în viaţa mea cineva care mi-a fost predestinat. Se va numi Elena. Vei avea o mare dragoste care te va înălţa şi împlini cu o nouă entitate, Eleto. Vor fi 14 ani de succes. După aceea va veni un cataclism, ca un uriaş accident, multă omenire va pieri odată cu tine. M-a sfătuit să evit călătoriile cu avionul”, după cum povestea Toma Caragiu, potrivit PlayTech.

Povestea mai puțin știută a lui Toma Caragiu

După ce cunoscutul actor a decedat, Elena Caragiu a hotărât să plece în SUA, acolo unde viața sa a continuat sub numele de Helen Cara-Chester. Aceasta a revenit în România în anul 2011 în încercarea de a înființa Casa Memorială Toma Caragiu.

În afară de această dragoste de-o viață, actorul a mai avut și alte legături cu alte doamne dintre care și Liliana Tomescu, actriță a Teatrului Armatei. Unul dintre apropiații celebrului actor, George Mihalache a fost cel care a asistat la mai multe evenimente din viața acestuia, detalii pe care le-a făcut publice.

”Părea îndrăgostit de Liliana Tomescu. I-am spus într-o zi, când îl întâlnisem la Dalles, la o repetiție: „Nu prea te văd bine, machidoane. Liliana te-a prins ca într-o pânză de păianjen. Te zbați zadarnic!”, după cum menționa George Mihalache.

Din cauza unei suferințe adânci, pentru o vreme, actorul a ajuns să se retragă printre cărți. Ceea ce puțini știu este faptul că Liliana făcea parte dintr-o sectă religioasă și își căuta liniștea vizitând mai mulți duhovnici pe care trebuia să îi mulțumească nu doar din spovedire.

Într-un final, adevărul și-a făcut cale către urechile lui Toma Caragiu. Un prieten apropiat al acestuia i-a povestit despre cele întâmplate, cu lux de amănunte, confirmându-i că patru astfel de sectanți au încercat să ”îi ierte păcatele” actriței Liliana.

Citește și:

"I-am promis că nu-l las la azil". Oana Lis, criticată aspru după ce a cerut bani pentru Viorel: S-a agravat situația. Asta mi-a dat viața peste cap

"Știu că mulți m-au judecat, că trebuia să avem bani strânși. În primul rând, nici nu am avut sume mari de bani. Pe de altă parte, eu sunt o fată de la țară, nu am avut o educație financiară. Eu nu am știut că o să fie atât de greu, poate mă pregăteam altfel. Până nu ai pe cineva în familie bolnav sau nu ești tu bolnav, nu știi cât de greu este, ce provocări sunt, ce cheltuieli sunt. Eu, dacă nu făceam Psihologia, nu puteam să-l susțin pe Viorel. Fac cu el exerciții din cărțile de psihologie, de respirație, pe ridicat stima de sine. Nu știu ce fac alți oameni care nu au sprijin”, a spus Oana Lis, potrivit Spynews.

Trecem printr-o perioadă foarte grea. S-a agravat situația, în sensul că nu mai pot să-l scot din casă, că nu mai e deplasabil. Asta mi-a dat viața peste cap, pentru că e total dependent de mine. E foarte greu, dar în același timp, credința, Dumnezeu îmi dau putere să merg mai departe, a mai spus ea.

"I-am promis că nu-l las la azil"

"Așa cum vă ziceam, azi vă cer ajutorul pentru Vio. I-am promis că voi fi alături de el până în ultima clipă și că nu-l las la azil, asta e cea mai mare frică a lui. Este o persoană lucidă, conștient de el și vrea să stea acasă în patul lui până în ultima clipă.

Problema e că de ceva timp a devenit o persoană cu dizabilităţi cu un handicap locomotor şi nu am ştiut cât de greu e să ai grijă totală de o persoană cu asemenea probleme, nu am ştiut provocările unei persoane cu dizabilităţi, care nu mai poate merge nici la doctor pentru că nu există rampă la bloc și fiind o persoană masivă, nici în 3 oameni nu-l putem căra în brațe, nu am ştiut cât de scumpă e o recuperarea făcută acasă, că trebuie tot felul de creme ptr escare, câte bare de susținere trebuie instalate prin casă, offf, nu ai cum să prevezi la ce boli şi încercări te supune viaţa.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel