Tolontan și Guran au anticipat dezastrul cu care se confruntă România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cătălin Tolontan și Moise Guran au anticipat că România va fi obligată să restituie fonduri europene, cu doar câteva ore înainte ca ministrul "Chiar credeţi, la Gazeta Sporturilor, că există o conspiraţie în utilizarea fondurilor europene?", a fost întrebat Cătălin Tolontan de către Moise Guran, în ediția de joi a emisiunii "Biziday", de la TVR.

"Da. O superclasă de funcţionari intangibili din ministere comit fraude şi nereguli, nu absorb banii şi, în loc să fie daţi afară, se autoconsolidează sub protecţia miniştrilor, fie că e vorba de Elena Udrea sau de Liviu Dragnea", a răspuns Cătălin Tolontan, citat de gsp.ro. Acesta a arătat că sunt risipite în continuare sume de bani pe operaţiuni sportive care nu vor fi acceptate niciodată de către Comisia Europeană.

Redactorul şef al Gazetei Sporturilor a explicat că "Gala Bute arată că banii se întorc unde trebuie. Şi, din aceşti bani, se finanţează partidele, facţiuni corupte ale serviciilor secrete şi buzunare private". În cazul Galei Bute, "profitul" este de un milion de euro și nu a rămas la Obreja, a continuat Tolontan, care a adresat un mesaj public către DNA să constate unde sunt aceşti bani, "care se află la distanţă de un click de procurori".

Anticiparea dezastrului

Moise Guran a spus că, în aceste condiţii, jocul cu fondurile europene este unul cu focul. Există riscul, a adăugat realizatorul TV, ca, peste un an sau doi, Europa să ne taxeze şi să se întoarcă împotriva României. "Da, şi putem ajunge în situaţia Greciei care, din cauza neregulilor, a avut de restituit foarte mulţi bani", a completat jurnalistul sportiv. La scurt timp după discuția dintre cei doi jurnaliști, a venit anunțul ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit căruia România va trebuie să plătească peste un miliard de euro Comisiei Europene, pentru deficiențe în sistem.

Vezi aici emisiunea integrală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel