Toleranță zero: Comisia vizează Amazon, Spotify, Apple pentru încălcarea legislației privind conținutul
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Porapak Apichodilok/Pexels
Fotografie de la Porapak Apichodilok/Pexels
”Există câteva platforme online care nu au respectat obligațiile” Digital Services Act, spune Thierry Breton, șeful Pieței Interne al UE.

Comisia Europeană va monitoriza mai îndeaproape companii precum Amazon, Apple și Spotify pentru că nu au respectat legea UE privind moderarea conținutului, Digital Services Act, a declarat vineri șeful Pieței Interne al UE, Thierry Breton, potrivit Politico.

”Regret să spun că există câteva platforme online care nu și-au respectat obligațiile și fie nu au furnizat cu totul numere de utilizatori, fie pur și simplu au declarat că nu îndeplinesc pragurile de desemnare”, a spus Breton la o conferință a Comisiei. 

”Nu vom tolera tactici de întârziere atunci când vine vorba de aplicarea DSA; vom lua măsuri și vom urmări companiile care nu s-au conformat”, a adăugat el.

Amazon, Apple, Spotify, Booking.com, eBay, OnlyFans, AliExpress și Pinterest se numără printre platformele online care nu au dezvăluit detalii despre câți europeni le folosesc serviciile, într-un termen limită stabilit de Digital Services Act. 

Legea, adoptată în 2022, urmărește să determine platformele să-și intensifice moderarea conținutului, inclusiv luarea măsurilor împotriva materialelor ilegale, cum ar fi fotografiile cu abuzuri sexuale asupra copiilor și videoclipurile care promovează terorismul. 

Breton a confirmat că Comisia Europeană, care va supraveghea platformele și motoarele de căutare cu peste 45 de milioane de utilizatori în UE, va continua cu desemnarea oficială a unor platforme online foarte mari ”în săptămânile următoare”. Aproape 20 de companii precum Facebook, TikTok, Twitter și Google au fost deja declarate ca fiind în această categorie.

Breton îi spusese deja CEO-ului Spotify, Daniel Ek, despre ”importanța respectării tuturor cerințelor” conform DSA, inclusiv publicarea numărului exact de utilizatori din UE, într-un apel video pe 16 martie, potrivit unui cititor. 

”Lumea ne urmărește – avem o responsabilitate uriașă de a demonstra că regulile noastre europene funcționează nu numai în teorie, ci și în practică, aducând rezultate tangibile cetățenilor noștri”, a spus Breton. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel