Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc.  Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni. Sursa - pixabay.com
Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc. Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni. Sursa - pixabay.com
Dacă tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc și dorești să reziste mai multe luni, trebuie să cunoști câteva trucuri, care îți vor permite să o ajuți să supraviețuiască până vara viitoare.

De multe ori, din cauza schimbării bruște de mediu, planta de busuioc are de suferit. Dar este posibil să reînvii planta, efectuând o operație simplă.

Când vii acasă de la supermarket cu ghiveciul de busuioc, crezi că ai cumpărat o singură plantă. Dar nu este chiar așa. În micul ghiveci sunt înghesuite până la zece rădăcini, care nu pot supraviețui atât de comprimate mult timp.

Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

Pregătește un ghiveci mai mare și umple-l cu pământ. Apoi, extrage tot busuiocul din vasul original. Veți observa că pământul este umed și bine udat doar până la jumătate, în timp ce partea de jos este uscată și aridă.

Separă ușor rădăcinile una câte una, numără-le și fă, în solul noului recipient, câteva găuri. Sădește firele de busuioc în găurile pregătite, astfel că planta va crește puternică și luxuriantă.  Astfel, te vei putea bucura mult timp de frunzele aromate de busuioc.

Cum se îngrijesc crizantemele în ghivece? Sfaturile grădinarilor cu experiență

Apoi ai grijă la irigare, asigură-le plantelor un drenaj bun. Pentru a evita stagnarea lichidului, udă-le doar când vezi că apa este absorbită complet. Acest lucru vă  preveni putrezirea rădăcinilor și moartea timpurie a plantei.

Niciodată nu uda frunzele, ci doar solul.  Acum că știi trucurile pentru un busuioc veșnic verde și parfumat, apucă-te de treabă și vei uimi pe toată lumea cu planta ta.

Vezi  și:

 

Pregătiți trandafirii pentru iarnă: nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor 

 

Grădinarii cu experienți știu foarte bine că, toamna, trandafirii au nevoie de îngrijire specială. Cu o pregătire necorespunzătoare, trandafirii pot îngheța.

Prin urmare, este mai bine să alocați o jumătate de oră din timpul vostru și să urmați sfatul grădinarilor. Trandafirii se pregătesc pentru iarnă din luna octombrie, care este momentul optim.

Va trebui să începeți cu alimentația, aceasta fiind o componentă obligatorie a pregătirii înainte de iarnă. Plantele slăbite fac mai greu față condițiilor meteorologice nefavorabile, așa că trebuie să hrăniți tufele.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În mod ideal, este bine să udați florile cu monofosfat de potasiu. Aplicați 1 lingură la 1 metru pătrat din grădina cu flori. Răspândiți treptat îngrășământul, asigurându-vă că plasați granulele uscate în pământ.

În a doua jumătate a lunii octombrie, toate frunzele tufelor de trandafir trebuie tăiate și arse, pentru  a preveni bolile fungice. Cenușa de la frunzele arse poate fi pusă la rădăcina tufelor.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea


În același timp, lăstarii slabi și bolnavi trebuie tăiați. La fel trebuie îndepărtați mugurii rămași și lăstarii care cresc în mijlocul tufelor. Tulpinile puternice trebuie tăiate, astfel încât să rămână 25-35 cm de la sol.

Pentru ca trandafirii să înflorească la vară, este necesar să fie tratați împotriva bolilor. În acest sens, este bun sulfatul de fier. Se diluează o lingură de medicament în trei litri de apă și se pulverizează tufele și pământul din jur.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a proteja trandafirii de îngheț este să turnați mai multă turbă direct în centrul tufișului. Puteți să-l acoperiți bine astfel încât să fie vizibile doar tulpinile proeminente.

Atunci când ninge, aruncați mai multă zăpadă peste tufe, aceasta fiind o protecție ideală împotriva oricărui îngheț.

Dacă aveți trandafiri cățărători, cel mai bine să îndoiți lăstarii la pământ. Chiar dacă, anterior, trandafirii iernau pe verticală, ar trebui să știți că există un risc mare ca aceștia să înghețe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel