Data publicării:

Tocăniţă de cartofi cu afumătură. Rețeta simplă, dar foarte gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Alex Basarabă
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Alex Basarabă

Tocănița de cartofi cu afumătură nu poate fi refuzată de niciun gurmand. Simplă, dar plină de gust! Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

- 1 kilogram cartofi

- ½ kilogram costiţă

- 2 cepe

- 2 roșii

- 1 gogoșar

- ½ ardei gras

- sare, piper

- mărar verde

- pătrunjel (frunze) verde

Cum se prepară

Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapă şi roşiile. După 15 minute, se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul. Se mai dă de câteva ori în clocot și apoi se adaugă cartofii şi apă cât să-i cuprindă, scrie delicatesă.ro. Se fierbe până sunt gata cartofii, se adaugă o lingură bulion şi verdeaţa. Se serveşte cu gogoşari în bulion sau castraveţi muraţi.

BONUS: Tocăniță poloneză, rețeta. Este foarte gustoasă!

Ingrediente

6 cartofi potriviţi
2 morcovi măricei
1 ceapă
1 fir praz
4 cârnăciori cabanos
1 litru supă de legume
2-3 linguri ulei
1-2 linguri făină (sau amidon alimentar)
200 g smântână
200 g brânză topită cu verdeaţă
1 leg pătrunjel
sare
piper roz proaspăt măcinat

Cum se prepară

Cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii tăiaţi rondele se pun la fiert în 5 căni de apă cu sare, până se înmoaie, dar să nu fiarbă complet. În acest timp, se taie cârnăciorii rondele şi se pun la prăjit în ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se călesc împreună, scrie gustos.ro.

Când ceapa devine sticloasă, se adaugă în plaoie făina, amestecându-se, apoi se stinge cu supa rezultată din fierberea cartofilor şi morcovilor şi se lasă să dea într-un clocot. Peste sosul cu cârnăciori se adaugă smântâna, care se omogenizeara bine, apoi sosul obţinut se adaugă peste morcovi şi cartofi şi se lasă să dea împreună câteva clocote. Apoi, se condimentează după gust.

Peste sos se adaugă brânza topită şi prazul şi se omogenizează bine totul. Când s-a topit brânza, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi se ia de pe foc. Atenţie! A se amesteca încontinuu deoarece brânza are darul de a se lipi şi focul trebuie să fie foarte mic. Totul se face la urmă şi foarte rapid şi se mănâncă în aceeaşi zi, pentru că brânza topită cu verdeaţă fermentează rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel