Data publicării:
Tocană pentru mahmureală. Rețeta veche de mii de ani care te pune pe picioare
Tocană pentru mahmureală. Rețeta care te pune pe picioare. Această rețetă de tocană te ajută să te pui pe picioare după o petrecere de pomină unde "te-ai simțit bine". Mahmureala dispare.
Ingrediente: 1,400 kg carne, 230 g ceapă tocată, 110 grame de verdeață proaspătă (de preferat, mentă și pătrunjel), tocată, o mână de năut, câteva frunze de mangold (sau de spanac), o bucată de galangal (poate fi înlocuit cu ghimbir), iaurt grecesc, suc de struguri neîndulcit, o jumătate de cană de ulei de măsline, 6 g chimion, 6 g cassia (poți înlocui cu scorțișoară), 1 g cuișoare, 1 g de ulei de nard (sau alt ulei obținut din rădăcinoase).
Vezi și: Cum faci pizza cu blat crocant. Secretul folosit de bucătari în Italia
Cum se face tocana pentru mahmureală
Spală carnea și așeaz-o într-o oală cu jumătate din cantitatea de ceapă, verdeață, năutul, galangalul și uleiul. Adaugă apă cât să acoperi ingredientele și las-o pe foc până ce carnea este aproape fiartă, scrie libertatea.ro. Adaugă mangoldul, iar când carnea e perfect gătită, pune iaurtul. După 5 minute, toarnă și sucul de struguri, apoi chimionul, cassia, restul de ceapă. După vreo 10 minute, pune cuișoarele și nardul. Oprește focul, dar lasă oala pe aragaz – căldura reziduală va continua gătirea tocanei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News