Tocană moldovenească. Rețeta tradițională pe inima românului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tocana moldovenească este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Orice român are trebui să o aiba pusă bine în carnețelul cu rețete. Iată cum se prepară.

Ingrediente 

4 cartofi
2 ardei
1 ceapă
1 varză mică
4 roşii prunişoare
4 linguri ulei floarea soarelui
sare
piper
1 legatura mărar
6 felii costiţă

Cum se prepară

Tocană moldovenească. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, se toacă şi se călesc în cratiţă cu uleiul de floarea soarelui şi cu puţină sare. Se înăbuşe cu apă călduţă şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi felii, scrie retete.unica.ro. Separat, se toacă varza mărunt şi se adaugă în cratiţă amestecându-se cu atenţie să nu se fărâmiţeze cartofii. Se lasă focul domol şi se acoperă cu un capac să fiarbă înăbuşit.

Tocană moldovenească. Între timp, se opăresc roşiile, se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mică şi se adaugă peste legume. Se taie costiţa bucăţi, se pune pe grătar să se rumenească şi apoi se toarnă în cratiţa cu celelalte legume.

Tocană moldovenească. Tocana se condimentează cu sare şi piper, după gust, se bagă pentru câteva minute în cuptor atât cât să capete o crustă şi se serveşte ornată cu smântână şi mărar verde, tocat mărunt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel