Tobă, funcție importantă în MAI. Reacția ministrului Educației
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Petre Tobă a rămas în MAI în ciuda demisiei. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, nu vede această situație cu ochi buni. 

Petre Tobă a rămas consilier în MAI. 

”Aşa am citit şi eu în presă. Nu văd chestiunea asta ca fiind una pozitivă, cel puţin nu în acest moment în care există anumite suspiciuni cu privire la domnia sa. Nu discut cazul pe care îl are în atenţie DNA, depăşeşte cu totul competenţele mele. Discut ce s-a întâmplat la CNATDCU, când o comisie tehnică, numită de comisia de specialitate, a dat verdictul cunoscut şi care, în rezumat ar fi acesta: într-adevăr, în teza de doctorat a domnului Tobă există multe fragmente care au fost preluate din surse de pe internet fără să fie semnalate ca atare, dar teza nu este un plagiat”, a declarat Mircea Dumitru, duminică, într-un interviu acordat Digi24, potrivit Agerpres. 

CNATDCU a respins, la începutul lunii septembrie, rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă şi primarului oraşului Voluntari, Florentin Pandele. De asemenea, Consiliul general a decis ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie de specialitate. Vicepreşedintele CNATDCU, academicianul Marius Andruh, a explicat că cele două rapoarte ale comisiilor de specialitate în cazul Tobă şi Pandele sunt 'incomplete, pe alocuri superficiale', argumentele nefiind 'concludente' şi cu 'contraziceri periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice'. De asemenea, a susţinut el, în rapoartele comisiei de specialitate se recunoaşte că sunt pasaje luate din alte surse, fără a fi considerate plagiat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel