Toate variantele pentru redeschiderea școlilor. Cîmpeanu, ministrul Educației, ANUNȚ pentru elevi și părinți! Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 04 ian 2021, 18:11
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu  Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cîmpeanu Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, luni după-amiază, noi declarații despre redeschiderea școlilor. 

„În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu experți în educație, cu sindicatele, cu toți cei implicați în sistemul de educație, precum și cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu ministrul Sănătății, și Ministerul Sănătății, am decis următoarele împreună. Întreg Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor din România în format clasic. Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic, pentru că starea de sănătate a elevilor și cadrelor didactice e prioritară. Această discuție se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând, evoluția epidemiologică. Vom avea la mijlocul lunii ianuarie date cu privire la evoluția numărului de infectări în urma vacanței de iarnă. Aceste date vor fi disponibile în jurul datei de 15 ianuarie. Un al doilea parametru e modul de evoluție al campaniei de vaccinare. Am transmis acum câteva minute în întreg sistemul de educație, școli, universități, o solicitare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, personalului didactic auxiliar. Am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Acest lucru e foarte important!”, a spus, luni după-amiază, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

„15 ianuarie, ora 18.00, pentru raportarea numerică a celor care au disponibilitate de vaccinare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

„Voi ține cont de orice scenariu care va rezulta în urma analizei pe care o vom face începând cu jumătatea lunii ianuarie”, a spus ministrul Educației cu privire la redeschiderea școlilor din țară. 

„O să vedem și care sunt deciziile altor state aflate într-o situație asemănătoare cu cea a României din perspectiva educației”, a adăugat acesta. 

„Voi continua consultările cu cei din sistemul de educație”, a precizat Sorin Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?