Toate proiectele de spitale prin PNRR au demarat. Rogobete: centrele vor fi puse în funcțiune etapizat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce declarații a făcut secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, a vorbit despre progresele din sistemul național de sănătate, în cadrul unei emisiuni difuzate pe un post internațional de televiziune.

”Din toate cele 27 de proiecte de spitale aprobate anul trecut prin PNRR toate au demarat procedurile de licitație pentru proiectare și construcție. Un procent important din ele le-au finalizat încă de anul trecut și acum se apucă de construcție. Altele deja se construiesc. Vă dau câteva exemple: Spitalul Județean Bistrița, arată extraordinar, Spitalul Agripa Ionescu. Spitalul de boli cerebrovasculare, Spitalul Județean Bacău, Centrul de Radioterapie de la Pitești este într-o stare avansată. Lucrurile se văd ”, precizează Alexandru Rogobete. 

Contestațiile, un motiv de întârzieri

Secretarul de stat mai menționează că printre motivele pentru care anumite lucrări se mișcă mai greu se află contestațiile. De asemenea, din motive de management al proiectului pot exista anumite întârzieri.

”Suntem experți în a contesta licitațiile publice în România”, subliniază Rogobete.

”Prin PNRR la nivel național au fost înființate 124 de noi paturi de ATI pentru neonatologie, în spitale și maternități. Dotate complet cu echipamente performante 90 din cele existente. Se vor achiziționa 12 unități mobile de transport al pacienților critici neonatali. Este practic o terapie intensivă pe roți. De asemenea construim 8 centre de training pentru personalul medical care lucrează în această specialitate”, a continuat secretarul de stat, Rogobete. 

Acesta declară că centrele sunt deja în construcție și vor fi puse în funcțiune etapizat, începând din acest an și până în 2026. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel