Toată planeta, alături de Messi în finala Cupei Mondiale. Deschamps: Sunt convins că există și francezi care și-ar dori ca Argentina să câștige
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto colaj: FIFA; Facebook/Fifa
Foto colaj: FIFA; Facebook/Fifa
După o lună de rezultate imprevizibile, am rămas cu cele mai bune echipe ale Cupei Mondiale.   

Într-o eră în care sistemele și stilurile de joc au prioritate în fața jucătorilor individualiști, această Cupă Mondială a fost definită de jucători cheie, scrie CNN.

Succesele Argentinei și Franței provin din faptul că ambele echipe au jucat cu punctele forte ale a doi indivizi talentați, Lionel Messi și Kylian Mbappé, care au livrat de multe ori în Qatar.

În jurul lui Messi este o echipă care a fost construită pentru a oferi superstarului său momentele de care are nevoie pentru a face diferența.

Aceasta nu este Argentina de odinioară, încercând în mod constant să-i dea mingea lui Messi, adesea cu prețul altor atacatori geniali. În schimb, o echipă de jucători funcționali și muncitori ține jocul până când Messi decide că vrea să influențeze jocul.

„Argentina a produs întotdeauna câțiva jucători de talie mondială”, a declarat căpitanul și portarul francez Hugo Lloris reporterilor, în ajunul finalei.

„Maradona a fost, desigur, un exemplu perfect în acest sens, iar acum îl avem pe Lionel Messi … [amândoi] sunt legende ale fotbalului.”

Experiența lui Messi a tras Argentina din adâncurile unei înfrângeri dezastruoase în prima zi, cu Arabia Saudită.

„Am văzut o mulțime de imagini cu oameni acasă, urmărind semifinala și sărbătorind, asta ne face foarte emoționați”, a declarat selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni.

„Cred că avem cei mai buni fani din lume. Fanii noștri nu au avut motive de bucurie mult timp, dar cred că îi facem fericiți acum.”

Dorința de a-l vedea pe Messi emulându-l pe Maradona în conducerea țării sale spre glorie se extinde cu mult dincolo de Argentina. O mare parte din lumea fotbalului este disperată să-l vadă pe jucătorul de 35 de ani câștigând în sfârșit trofeul pe care l-a ocolit de mult timp.

Întrebat dacă are sentimentul că este „singur pe lume”, având în vedere sprijinul global pentru Messi, managerul Franței, Didier Deschamps, a zâmbit ironic.

„Am adesea acest sentiment”, a spus Deschamps reporterilor. „Dar sunt bine de unul singur, asta nu mă deranjează.

„Argentina și mulți oameni din întreaga lume, și poate și unii francezi, ar spera că Lionel Messi ar putea câștiga Cupa Mondială, dar vom face totul pentru a ne atinge obiectivul”, a adăugat el.

Lloris a exprimat în ecou sentimentele managerului său, insistând că echipa sa va „face tot posibilul” pentru a împiedica finalul de basm al lui Messi.

„Atâta timp cât avem sprijinul fanilor noștri și știm că poporul francez este în spatele nostru, atunci nimic altceva nu contează cu adevărat”, a spus el.

„Sigur că știm ce înseamnă Lionel Messi în istoria fotbalului, dar acesta este un meci între Franța și Argentina până la urmă și sunt câțiva jucători foarte buni în cele două echipe.”

Ultima dată când cele două echipe au jucat a fost la Cupa Mondială din 2018. În optimile de finală, cele două au lăsat în urmă cel mai bun joc al turneului, Franța ieșind în frunte cu o victorie cu 4-3.

Este puțin probabil ca acest meci să urmeze exemplul.

În ciuda faptului că atât Argentina, cât și Franța îi vor avea în teren pe toți cei patru marcatori ai turneului – Messi, Mbappé, Olivier Giroud și Julián Álvarez – ambele echipe s-au caracterizat prin tenacitatea lor defensivă.

Ambele echipe au demonstrat că se simt mult mai confortabil în apărare decât în păstrarea mingii. Cele două finaliste au avut mai puțină posesie decât opoziția lor atât în sferturi de finală, cât și în semifinale.

Les Bleus arată cel mai bine când joacă un fotbal direct, în contraatac. Folosind puterea lui Giroud și viteza lui Mbappé, francezii pot domina orice apărare la tranziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel