Data publicării:

"Toată lumea a văzut cât de slab este Putin". Bogdan Chirieac arată ce scoate la iveală discursul liderului de la Kremlin și cine l-ar putea da jos

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
"Toată lumea a văzut cât de slab este Putin". Bogdan Chirieac arată ce scoate la iveală discursul liderului de la Kremlin și cine l-ar putea da jos / Foto: Kremlin.ru
"Toată lumea a văzut cât de slab este Putin". Bogdan Chirieac arată ce scoate la iveală discursul liderului de la Kremlin și cine l-ar putea da jos / Foto: Kremlin.ru
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul lui Vladimir Putin din această seară.

Analistul politic Bogdan Chiriac spune că discursul lui Vladimir Putin din această seară arată, de fapt, cât de slab este liderul de Kremlin.

VEZI ȘI: Vladimir Putin, anunț la ceas de noapte. "Și-au pierdut mințile"

"Toată lumea a văzut cât de slab este Putin, dacă cineva cum e generalul Armageddon ar putea lesne să îl dea jos. Prigojin nu poate, deoarece e respingător, are un trecut odios, e cunoscut ca și criminal, dar un general rus care a luptat pe frontul din Ucraina, cum e Serghei Surovikin, zis și generalul Armageddon pentru crimele sale, el poate la o adică, ar avea militari de partea sa.

Și s-a văzut că și incursiunea asta a Wagner, cât a fost ea de slabă, nu a fost respinsă de publicul din Rusia din ce am văzut și atunci pentru toată lumea a fost înspăimântător nu ce s-a întâmplat, ci ce s-ar fi putut întâmpla când Putin ar fi putut să fie înlocuit de un criminal dement cum e Prigojin.

"Putin este obligat să ia aceste măsuri"

Ori, în momentul acesta, după ce toată lumea a văzut slăbiciunea lui Putin, care a trebuit să plece din Moscova și s-a trecut la programul citadela în Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată, adică închiderea orașului și toate măsurile acelea extrem de dure de securitate, puteri sporite date FSB-ului etc., el acum e obligat de armata regulată să ia măsuri împotriva Wagner și a lui Prigojin.

Vă dați seama că Prigojin cerea schimbarea generalului Gherasimov, a șefului Marelui Stat Major și a lui Serghei Șoigu, ministrul Apărării. Păi cum să îi schimbi pe cei doi, chiar incompetenți fiind, ținând seama că lucrul acesta e cerut de un măcelar, de un criminal? Și atunci, sub presiunea armatei regulate, Putin este obligat să ia aceste măsuri, deși, sunt absolut convins, îi e teamă să ia aceste măsuri, dar trebuie să le ia", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Ce se va întâmpla?

"Și-au pierdut mințile (citat din discursul lui Putin n.r.). Toate aceste lucruri ce vor însemna în următoarele ore?", a întrebat jurnalistul Mihai Gâdea.

"Nu știu dacă va fi posibil în următoarele ore, dar este evident că sub presiunea armatei regulate, Putin trebuie să ia măsuri. (...) Sigur, ruși care omoară ruși, alți ruși care plecaseră la război în Ucraina, situația era foarte complicată și este în continuare, dar totuși nu știu dacă lucrul ăsta s-a întâmplat deoarece Putin nu le-a dat ordinul sau pur și simplu militarii nu au vrut, rușii să omoare ruși", a spus Bogdan Chirieac.

Varianta cea mai bună pentru Prigojin

"În momentul de față lui Prigojin unde i-ar fi mai puțin rău? Să fie adus în fața justiției de ruși sau împușcat de ruși sau să se predea occidentalilor?", a întrebat Mihai Gâdea.

"Să se predea occidentalilor? Bun, el trebuie să răspundă pentru crimele de război, dar în Occident nu există pedeapsa cu moartea. În plus, la câte știe la ce se întâmplă, la modul cinic, el poate să negocieze cât de cât ceva, probabil că nu libertatea, dar condițiile de detenție. Oricum, ar avea viața salvată dacă s-ar preda Occidentului", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel