Toarnă sare în toaletă: un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 27 mai 2022, 18:43
WhatsApp
Toarnă sare în toaletă - un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli. Sursa - Pexels
Toarnă sare în toaletă - un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli. Sursa - Pexels
Produsele naturale ne pot ajuta să curățăm baia sau bucătăria. Altele pot fi utile pentru îngrijirea corpului. Acum să ne concentrăm pe sare, care nu este folosită doar pentru a face exfoliații fantastice pentru piele sau pentru a fi folosită împreună cu șamponul. sarea poate fi folosită și în alt scop.  

Ce se va întâmpla dacă torni  sare în toaletă? Oțetul, înălbitorul sau bicarbonatul de sodiu vor rămâne o amintire. Sarea este un produs există în fiecare casă și îl folosești zilnic în bucătărie.

Cu toții ne dorim o baie curată, fără multe costuri, folosind produse naturale și nu substanțe chimice care ar putea strica obiectele sanitare și ar putea fi dăunătoare sănătății noastre.

Ai părul fin și fragil? Îi poți reda puterea și volumul cu două măști, făcute în bucătărie

Pentru a avea o toaleta  curată, fără pete de calcar, trebuie să folosim sare. Turnați aproximativ 100 grame de sare grunjoasă în toaletă și presărați-o și pe marginile toaletei. Lăsați-o să stea aproximativ trei ore și apoi spălați toaleta.

Cel mai bine ar fi să lăsați sarea să acționeze toată noaptea. În acest fel acțiunea de curățare va fi mai eficientă. În loc de sare poți folosi și bicarbonat de sodiu dacă preferi.

Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea 

Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket.

Momentan, încearcă sarea și vei fi șocat cât de utilă poate fi pentru curățenia casei. Și partea cea mai bună este că sare face singură totul. Nu trebuie să faci nimic, doar să aștepți și să te bucuri de baia ta curată. 

Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante

Trebuie să turnați un pahar de sare în toaletă atunci când în casă sunt țevi vechi și din ele iese un miros neplăcut.

Se dovedește că clorura de sodiu funcționează ca un dezinfectant, absoarbe grăsimea, elimină umezeala și neutralizează mirosurile urâte.

Dacă vasul de toaletă este prea murdar și un miros urât iese din țevi, atunci o astfel de curățare ar trebui făcută în fiecare zi, timp de o săptămână. Apoi este suficient să turnați o lingură de sare în toaletă doar o singură dată pe lună.

Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc

Puteți turna sare și în scurgerea de la baie, când există în blocaj: pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită, care se toarnă în canalizare.

Dar nu uita că sarea cu apă clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, deoarece astfel de instalații nu tolerează temperaturile ridicate.

BONUS: Curăță chiuveta din bucătărie cu făină, un truc ingenios la care, cu siguranță, nu te așteptai

Pare absurd, dar făina este un aliat excelent pentru curățarea bucătăriei și a chiuvetei. Să începem cu curățarea normală a chiuvetei, care este un rezervor de murdărie, după ce am gătit ceva sau în timpul meselor. Odată curățată cu un detergent natural, chiuveta trebuie uscată foarte bine cu o lavetă. Aveți grijă să adunați fiecare picătură de apă rămasă pe suprafața chiuvetei.

După ce ați uscat-o, este timpul să pui făina peste chiuvetă și să o freci ușor cu o cârpă uscată: chiuveta va arăta urat, dar nu-ți face griji. Imediat, folosiți o cârpă umedă pentru a curăța excesul de făină, dar aveți grijă să nu-l aruncați în scurgere, deoarece s-ar putea înfunda la contactul cu apa.

O alta recomandare este sa nu deschideți robinetul cu apă, altfel toată munca va fi inutilă.  După ce ați șters cu o cârpa umedă și ați colectat reziduurile de făină, chiuveta va arăta ca nouă.  Această metodă vă permite să eliminați complet petele și încrustațiile care rămân adesea pe suprafața chiuvetei, făcând-o să arată mereu murdară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?