Toarnă sare în chiuvetă înainte de a merge la culcare. Trucul îți va salva casa
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Toarnă sare în chiuvetă înainte de a merge la culcare. Trucul îți va salva casa. Sursa foto: freepik.com
Toarnă sare în chiuvetă înainte de a merge la culcare. Trucul îți va salva casa. Sursa foto: freepik.com
Totul funcționează bine acasă, până când te trezești cu o scurgere înfundată, care emană mirosuri neplăcute.   

Imediat apelezi la un amestec de produse chimice sau suni un instalator. Poți evita aceste probleme și vei avea o casă curată, ecologică și durabilă cu câteva sfaturi simple și eficiente.

Cum să desfunzi singur o țeavă fără produse toxice? Care sunt cele mai bune sfaturi  pentru a pune capăt acestei probleme?

Multe gospodine folosesc sodă caustică pentru a desfunda scurgerea chiuvetei. Dar această metodă este greșită. 

Pune frunze de dafin în frigider: trucul este suficient pentru a rezolva o problemă mare

Metoda sodei caustice este radicală pentru desfundarea de urgență a chiuvetei: intervenția este rapidă, iar soda caustică se găsește în magazinele de bricolaj și nu ai nevoie de ajutor.

Totuși, amintește-ți de lecțiile de chimie. Țevile se vor deteriora, dacă vei utiliza, deseori, acest produs chimic. În plus, soda caustică  este dăunătoare și pentru corpul uman.

Cum să desfunzi scurgerea fără produse toxice? Fie că este vorba despre chiuveta de la baie sau despre cea de la bucătărie, niciuna nu este imună la scurgerile înfundate. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a elimina problema chiar de la început.

Primul truc este simplu și eficient: folosește boluri. Pune un bol lângă chiuveta de la bucătărie și unul lângă chiuveta de la baie și adună în ele toate obiectele solide, grăsimile solidificate și resturile de alimente. Astfel, vei evita  aruncarea grăsimilor în chiuvetă. Această metodă dovedită este o alternativă excelentă la desfundarea unei scurgeri.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

Care este cel mai eficient produs pentru a desfunda chiuveta din bucătărie? 

Fie că folosești acid sulfuric sau acid clorhidric, impactul este la fel de negativ asupra conductelor și asupra mediului. Aceste produse de curățare, care au o putere mare, trebuie lăsate pe seama experților. 

Sfatul este simplu: apelează la metoda bunicii. Această metodă va desfunda rapid scurgerea chiuvetei.

În fiecare seară, înainte de a merge culcare, aruncă pur și simplu câteva linguri de sare în chiuvetă. Acțiunea sa va preveni blocajele prin dizolvarea totală sau parțială a grăsimii. A doua zi, încălzește o cratiță cu apă și toană-o în chiuvetă. Vei uita de blocajele din scurgere și de mirosurile neplăcute. Sarea va desfunda ușor canalizarea înfundată și niciun blocaj nu-i va rezista.

De ce gospodinele cu experiență pun sare pe mătură? Trucul practic care îți face viața mai ușoară

Și bicarbonatul de sodiu poate preveni înfundarea chiuvetei. Acest produs este foarte activ în lupta împotriva tartrului. 

Poți prepara un amestec care desfunda imediat scurgerea. Amestecă 20 ml de lichid de spălat vase, 100 grame de bicarbonat de sodiu și 75 ml de oțet cu apă călduță. Toarnă produsul obținut în vasul de toaletă o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel