Toarnă acest produs în apă și parchetul va străluci câteva luni 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Toarnă acest produs în apă și parchetul va străluci câteva luni. Sursa foto: freepik.com
Toarnă acest produs în apă și parchetul va străluci câteva luni. Sursa foto: freepik.com
Diferența dintre linoleum și parchet este că parchetul e mai greu de îngrijit. O mică greșeală poate duce la consecințe ireversibile.

Este periculos să speli o astfel de podea cu apă. Curățarea umedă este recomandată o singură dată la șase luni, altfel parchetul se va umfla și își va pierde strălucirea.

Pentru o astfel de pardoseală, nu poți utiliza funcția de curățare umedă a aspiratorului, deoarece aburul poate deteriora parchetul.

Cum se folosesc șosetele vechi? Vei regreta că le-ai aruncat înainte

Gospodinele folosesc un truc pentru a menține parchetul strălucitor o lungă perioadă de timp, fără curățarea umedă. Rezultatul durează câteva luni.

Adaugă în apa cu care vei spăla parchetul aproximativ 30-50 ml de glicerină. Pentru ca efectul să dureze mult timp, parchetul trebuie șters imediat cu o cârpă uscată. Drept rezultat, parchetul va străluci.

 

Vezi și. Cum să faci curat în casă repede și eficient. Cele mai bune trucuri

 

Aceste trucuri de viață îți vor permite să cureți mai rapid și mai eficient casa. Îți prezentăm câteva tehnici simple și eficiente, care vor simplifica curățarea casei dacă ai animale de companie sau copii mici.

Folosește o rolă lipicioasă pentru curățarea mobilierului tapițat. O rolă pentru curățarea hainelor este potrivită pentru mobilier tapițat, care este acoperit, în mod regulat, cu părul animalelor de companie sau cu firimituri. Poți folosi o rolă cu folii adezive detașabile sau poți alege una de silicon reutilizabil. După utilizare, clătește rola în apă pentru a elimina resturi lipite și o poți folosi din nou.  

Elimină mirosul din adidași cu o pungă de condimente. Rezultatul te va mulțumi

Agent de clătire antistatic pentru protecția textilelor. Când speli perdele, covoarele subțiri și husele pentru mobilier tapițat nu uita să adaugi în mașina de spălat lichid de clătire cu efect antistatic. Acest agent formează o peliculă subțire pe țesătură care împiedică electrizarea. Datorită acestui fapt, praful și părul de animale nu vor fi atrase.

Un umidificator de aer va fi de mare ajutor proprietarilor animalelor de companie care deseori năpârlesc. Blana animalelor de companie este foarte ușoară și o parte din ea rămâne pur și simplu în aer, pe pereți și mobilier atunci când este adunată cu un aspirator sau cu mopul. Din această cauză, la câteva ore după curățarea casei, ai senzația că totul este acoperit din nou cu păr. În aerul umed, firele de păr devin mai grele și se așează pe podea. Acest lucru va face curățarea mai eficientă și aerul mai curat.

Dormitorul Feng shui este romantic și confortabil. Urmează câteva reguli simple pentru a atrage armonia în casă

Bicarbonat de sodiu împotriva mirosurilor neplăcute. Covoarele și canapelele absorb adesea mirosurile neplăcute. Bicarbonatul de sodiu obișnuit ajută  eliminarea bacteriilor dăunătoare. Întinde bicarbonat pe suprafața țesăturii și pulverizează cu apă fierbinte. Lasă să se absoarbă câteva ore și apoi aspiră materialul textil. Bicarbonatul absoarbe toate mirosurile.

Pungă pentru spălarea jucăriilor. Orice jucărie de pluș trebuie spălată des. Pentru a evita deteriorarea mașinii de spălat, folosește o pungă cu fermoar pentru spălarea jucăriilor. Pune toate jucăriile, închide punga și bagă-o în mașina de spălat. Spală jucăriile la 40°C. O alternativă a acestei metode este spălarea jucăriilor în mașina de spălat vase.  

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel