Toalete noi pentru astronauții de pe Stația Spațială. Iată ce funcții vor avea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Astronauții de pe Stația Spațială Internațională vor beneficia de toalete noi. Acestea vor avea niște funcții uimitoare.

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională vor testa un nou model de toalete. Acestea au costat 23 de milioane de dolari. NASA a spus că „sistemul de vid” al toaletei a fost conceput pentru confortul femeilor astronauți, spre deosebire de modelele anterioare.

 

Deșeurile umane vor fi aspirate din corp

Toaleta folosește un sistem de vid pentru a aspira deșeurile din corp, într-un mediu cu gravitație zero. Pentru intimitate, toaleta este situată în interiorul unei cabine, la fel ca într-o baie publică de pe Pământ.

NASA spune că toaleta reprezintă un upgrade la facilitățile actuale din partea SUA pentru Stația Spațială. Aceste îmbunătățiri de proiectare vor fi testate pe stiație înainte de a fi încorporate în capsule Orion care vor transporta astronauții pe Lună.

Într-un videoclip postat pe Twitter, astronautul Nasa Jessica Meir a descris toaleta ca pe un „sistem de vid”. "Deci, imaginați-vă că aveți un aspirator și că aspirați lucrurile. Porniți un ventilator mare, așa că trageți totul în interiorul toaletei", a spus ea, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel