Toader, rezultat moțiune. Ce i-a cerut Iordache ministrului Justiției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Florin Iordache
Florin Iordache
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, s-a declarat în continuare nemulţumit de activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a vorbit despre ceea ce i-a cerut în plen.

Întrebat, miercuri, la Parlament, dacă este în continuare nemulţumit de Tudorel Toader, în contextul în care moţiunea simplă pe Justiţie a fost respinsă de Camera Deputaţilor, Florin Iordache a răspuns: "Bineînţeles, eu am spus şi în grup, am spus şi în plen nemulţumirea pe care o am eu şi probabil că o au şi colegii mei vizavi de activitatea ministrului Tudorel Toader. Nemulţumirea nu mi-a trecut".

El a explicat, însă, că nu a putut vota o moţiune iniţiată de PNL şi USR deoarece erau foarte multe critici cu care nu era de acord.

Ce i-a cerut în plen

"Ceea ce am cerut eu în plen şi cer în continuare este ca domnul ministru, în perioada următoare, să vină cu nişte măsuri legislative normale potrivit programului de guvernare", a adăugat Iordache.

În legătură cu faptul că expiră termenul dat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ministrului Justiţiei pentru a promova actele normative referitoare la articolele declarate constituţionale de CCR din Codurile penale, Iordache a spus: "Aşteptăm să expire termenul şi poate domnul ministru cu acele ordonanţe pe care le are pregătite va ieşi în şedinţa de Guvern".

"La Comitetul Executiv Naţional de la final de săptămână sau de la începutul săptămânii viitoare principala problemă va fi stabilirea listei de europarlamentare, cei 33 plus 25 la sută rezerve, urmând ca în perioada următoare să analizăm şi Guvernul. Cred că cea care trebuie să stabilească dacă unul sau altul din membrii Cabinetului nu şi-a îndeplinit sarcinile sau nu şi-a îndeplinit programul de guvernare trebuie să vină cu o propunere clară - deci acest atribut este al doamnei prim-ministru. Aşteptăm soluţia propusă de doamna prim-ministru Dăncilă", a adăugat Iordache.

Vezi și: Toader, despre PLECAREA de la Ministerul Justiției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel