Toader, revocare Lazăr. Pop: Explicaţii puerile și necredibile
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Nu există nicio neconcordanță între afirmația din Raportul de evaluare pentru revocarea procurorului general și actul propriu-zis privind rezoluția de clasare a dosarului penal ce îl viza pe Klaus Iohannis. Augustin Lazăr a recunoscut public că acea rezoluție a existat în dosarul său", susţine senatorul PSD Liviu Pop.

Senatorul PSD Liviu Pop apreciază că ministrul justiţiei a spus foarte clar că există O REZOLUȚIE la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr. Nu s-a menționat nicăieri afirmația că acea rezoluție ar fi fost semnată sau emisă de Augustin Lazăr.

Paragraful se afla la pagina 15 a raportului: ,,Nu cunoaştem dacă motivul acestei scăpări (lipsa evaluării) are vreo legătură cu faptul că în dosarul de candidatura al actualului procuror general era tocmai o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie. Am luat act de documentele pe care le-am identificat la Ministerul Justiţiei.”

Prin urmare, nu este nicio neconcordanță între afirmațiile ministrului din raport și documentul propriu-zis care s-a aflat la dosar și a cărui existență a fost confirmată de Augustin Lazăr, punându-l pe seama unei erori de „grefă”.

Se speculează asemănarea de nume dintre Augustin Lazăr și procurorul care a semnat respectiva rezoluție, Cristian Lazăr, pentru a se induce impresia că ministrul ar fi făcut o confuzie de nume. Explicațiile actualului procuror general, Augustin Lazăr, pentru a explica prezența acelei ordonanțe de clasare în dosarul său de candidatură, sunt puerile și necredibile, ceea ce arată încercarea acestuia de a-și acoperi propria culpă, a mai declarat senatorul Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel