Toader, război pe Facebook: Nu în spatele ușilor închise!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine într-un mesaj publicat pe Facebook că 'problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise', după ce asociaţiile magistraţilor au acuzat lipsa de transparenţă în adoptarea hotărârii de guvern privind desecretizarea arhivei SIPA. 

'Justiţia este un serviciu de interes public! Justiţia trebuie să se realizeze în slujba cetăţeanului! Problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise!', scrie Tudorel Toader într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România i-au cerut recent premierului Sorin Grindeanu să revină asupra hotărârii de guvern propuse de Tudorel Toader privind desecretizarea arhivei SIPA, susţinând că lipsa de transparenţă renaşte suspiciuni că Guvernul şi majoritatea parlamentară doresc să folosească arhiva SIPA pentru şantajarea magistraţilor.

Asociaţiile magistraţilor susţin că modul de acţiune a ministrului Justiţiei contravine flagrant unei cooperări oneste ce ar trebui să existe între Ministerul Justiţiei şi corpul magistraţilor, câtă vreme ministrul nu a notificat Consiliul Superior al Magistraturii ca acesta să poată emite un punct de vedere cu privire la această hotărâre de guvern. Pe de altă parte, CSM a anunţat că nu a transmis Ministerului Justiţiei un punct de vedere instituţional în legătură cu proiectul HG privind SIPA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel