Toader, nou procuror general. Chirieac, ce nu ia în calcul ministrul Justiției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Toader-Lazăr, scandalul momentului
Toader-Lazăr, scandalul momentului
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să demareze procedurile de selecție a unui nou procuror general al României. 

Președintele Klaus Iohannis refuză să semneze revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, din funcție, după cum a înaintat-o ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Cotroceni. Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, la Antena 3: ”Refuză, încălcând Constituția, ca să știm cum stăm! Onorabilă CCR s-a pronunțat fără echivoc”. 

Astăzi, Tudorel Toader a luat decizia de a demara procedura de selecție pentru un nou procuror general al României. Mandatul lui Augustin Lazăr expiră la sfârșitul lunii aprilie. 

Bogdan Chirieac a comentat această decizie a ministrului Justiției, la Antena 3: ”Mi se pare un lucru rațional. Nu stăm să rămânem fără procuror general sau într-o zonă gri, așa cum se află acum procuratura din România, din cauză că a ales să facă politică la cel mai înalt nivel, și, iată, începe procedura, suntem aproape în luna martie, în martie și aprilie se desfășoară procedura astfel încât să avem procuror-general. Un singur lucru cred că nu este luat în calcul de către ministrul Justiției, un om al dreptului, opoziția directă pe care o face președintele Klaus Iohannis”. 

Analistul politic amintește că România a avut un procuror general - Tiberiu Nițu- căruia i s-a inventat un dosar de către DNA-ul de atunci, procuror ce a demisionat din funcție, odată cu demararea urmăririi penale. După trei ani, a fost achitat. Bogdan Chirieac subliniază că spre deosebire de Tiberiu Nițu, Augustin Lazăr se agață de scaun. 

Vezi și: Toader, anunț bombă, după întâlnirea cu Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel