Toți copiii peste 6 luni ar trebui vaccinați antigripal urgent
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Vaccinuri pentru copii
Vaccinuri pentru copii
Toți copiii cu vârsta de 6 luni și peste ar trebui să fie vaccinați urgent contra gripei, atrag atenția specialiștii de la Academia Americană de Pediatrie (AAP). Totodată, Centrul american pentru Controlul Bolilor Transmisibile (CDC) recomandă un anumit tip de vaccin pentru sezonul gripal care va debuta în cel mult o lună. Iată ce tulpini gripale conține vaccinul recomandat pentru următorul sezon.

Gripa mărește semnificativ riscul unui copil de a suferi de boli grave și poate duce la deces, se arată în declarația publicată online, pe 3 septembrie, în revista Pediatrics, de către reprezentanții American Academy of Pediatrics (AAP).

Sezonul gripal 2017-2018 a fost unul dintre cele mai severe înregistrate în SUA, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

179 de copii morți din cauza gripei, sezonul trecut, în SUA

Până în 18 august 2018, mii de copii din S.U.A. au fost spitalizați și 179 de copii au murit din patologii asociate gripei. Aproximativ 80 la sută dintre copiii care au murit nu au fost vaccinați împotriva gripei, conform CDC.

În România,în sezonul gripal precedent s-au înregistrat 129 de decese. 

Pe de altă parte, pentru sezonul de gripă 2018-2019, CDC recomandă un ca vaccinul antigripal să conțină anumite tulpini, despre care se crede că vor circula larg și vor face ravagii. Află de AICI care sunt acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel