Data publicării:

La sfârșit de an, avalanșă de evenimente la TNB

Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la  Teatrul Naţional "I.L.Caragiale"  din Bucureşti o perioadă efervescentă, marcată de talent şi performanţă artistică.     

Scenele teatrului sunt cuprinse de febra ultimelor repetiţii, foaierele sunt animate de evenimente conexe, iar în peisajul acesta bogat şi plin de surprize, fiecare categorie de public, şi fiecare vârstă îşi poate găsi spectacolul dorit.

Regele Lear de William Shakespeare, eveniment teatral aşteptat cu mult interes nu doar de specialişti, ci şi de publicul larg, în noua versiune scenică semnată de regizorul georgian David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul titular, va avea premiera în zilele de 17 şi 18 decembrie, la ora 19.00, la Sala Mare.

Următoarea premieră, Angajare de clovn de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, invită publicul să descopere, într-o montare în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului, nu doar posibilităţile tehnice surprinzătoare ale Sălii Studio, ci și interpretarea plină de har a 3 dintre cei mai tineri actori ai trupei, pe care i-aţi putut aplauda în Actorchestra şi Magic NaţionalPetre Ancuța, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea.

Aproape de premieră se găseşte şi piesa Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, o comedie de moravuri ce abundă în gaguri şi răsturnări de situaţie, o montare condusă cu nerv dramatic de regizorul Felix Alexa, pe care o veţi putea vedea la începutul anului viitor.

Citește și: "Camerata Regală" într-un concert de poveste la Ateneul Român

La Sala Mică,  din 8 decembrie şi până în 23 februarie 2017, publicul se va putea întâlni cu spiritul inconfundabil al unui celebru artist american cu rădăcini slovace. Simbol al unui nou gen artistic – arta pop, Andy Warhol va putea fi cunoscut şi înţeles mai bine prin lucrări şi obiecte ce i-au aparţinut. Exponatele provin de la Muzeul de Artă Modernă Andy Warhol din Medzilaborce, Slovacia. 

Utima întâlnire din 2016, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, va avea loc pe 18 decembrie, invitatul fiind Generalul Dan Voinea, magistratul care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste: dosarul Revoluției din decembrie 1989 și cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Tema conferinţei: Adevărul juridic despre decembrie 1989. 

Citește și: Regal de pian: Lucian Ban, Mircea Tiberian și Toma Dimitriu închid stagiunea de jazz de la ARCUB

La Sala Media, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, acolo unde în fiecare duminică dimineaţă are loc o premieră,  magia Sărbătorilor aduce poveştile Crăciunului mai aproape de înţelegerea celor mici, ei înşişi devenind parte din poveste şi interpreţi în scenă alături de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea, şi de asistenţii lui.

Nu rataţi acest final de an la TNB! Sunteţi aşteptaţi să descoperiţi o suită variată de evenimente şi să vă bucuraţi de spiritul ludic ce invadează scenele în această perioadă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel