TM2023. Final de iulie la Timișoara: povești din copilărie, muzică sau teatru
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O poveste fantastică, inspirată din folclorul românesc, un muzician faimos, care vine în premieră la Timișoara, o premieră de final de stagiune la Teatrul German. Sau un concert cu 110 tineri muzicieni pe o singură scenă.

E doar o parte din ce aveți de făcut în ultima săptămână de iulie în Capitala Culturală Europeană a anului 2023.

Avem și o premieră la Teatrul Merlin, și un musical special, în care apar tineri artiști timișoreni, iar în Piața Traian se joacă din nou fotbal, inclusiv tradiționalul meci între Căsătoriți și Necăsătoriți. Aruncați o privire pe lista noastră și alegeți ceva pe sufletul vostru.

Știm, e cald, gândurile zboară la vacanțe, dar, dacă sunteți în Timișoara, aveți ce face. Trebuie numai să aveți poftă de descoperit.

Evenimentele săptămânii

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, o lume fantastică în Piața Libertății

25 - 30 iulie, ora 21
Piața Libertății

Piața Libertății devine, în această săptămână, un tărâm fantastic, în care Făt-Frumos placă în căutarea promisiunii pe care i-a făcut-o tatăl său la naștere. „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este un spectacol de teatru cu marionete gigantice, muzică live și o distribuție formată din peste 50 de actori și figuranți. 

De la personajele mitologice specifice basmelor românești, până la aranjamentul publicului, spectacolul pune în valoare acest basm românesc cu toate subînțelesurile sale, dar, în același timp, aduce în prim-plan importanța interpretării lui în contemporaneitate. Spectacolul a fost prezentat în premieră în 2021, în plină pandemie, și a fost pregătit atunci în condiții speciale. „L-am ales pentru că este foarte relevant pentru vremurile pe care le trăim, când eu cred că ne-am dat seama mai mult ca niciodată că toți căutăm tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte”, explică Alexandra Palconi Sitov, de la Asociația Prin Banat, producătorul evenimentului.

Spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, regizat de Ovidiu Mihăiță, este unul dintre momentele principale ale Programului Cultural Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii.

CITEŞTE MAI MULTE PE SPECTACOLA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel