TM2023. Evenimentele săptămânii la Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Jazz și dans, într-o săptămână plină de lucruri faine.

Jazz modern, fusion și soul, timp de cinci zile, la ediția cu numărul 11 a JAZZx. Vineri seară îl veți putea asculta pe John McLaughlin, care vine la Timișoara cu super-proiectul Shakti, iar lista de artiști invitați e foarte generoasă. După concertele din Piața Libertății sunt invitați, la ceas de seară, la jamsession-uri în Cazarma U. Puteți descoperi, în această săptămână, și frumusețea dansului contemporan, într-un eveniment în premieră, care aduce aici artiști din toată Europa. 

Sunt, ca de obicei, petreceri, lansări de carte sau lecturi performative, iar închiderea de stagiune la Opera Națională Română se anunță a fi minunată, cu „Adriana Lecouvreur”, de Francesco Cilea, sub conducerea muzicală a lui Gabriel Bebeșelea. Ne pregătim și de Ceau, Cinema!, așa că sunt câteva proiecții interesante pentru iubitorii de film european, iar la Muzeul Național de Artă veți putea vedea o expoziție spectaculoasă, dedicată celui mai important artist expresionist abstract român. 

În alt registru, în Calea Lipovei e rugă, cu un spectacol folcloric cu artiști îndrăgiți de public. Practic, găsiți câteva ceva pe gustul vostru și puteți chiar încerca lucruri noi. Important e să ieșiți din casă și să dați o raită pe la evenimentele pregătite special pentru voi. 

Evenimentele săptămânii

Această secțiune este dedicată evenimentelor din cadrul Programului Cultural TM2023.

JAZZx, ediția cu numărul 11

 

28 iunie - 2 iulie
PIața Libertății

Jazz modern, fusion și soul. Urmează cinci zile pline la Timișoara, unde începe ediția cu numărul 11 a JAZZx. În premieră în capitala Banatului va putea fi ascultat John McLaughlin, care aduce aici super-proiectul Shakti. Scena principală va fi, pentru a doua oară, în Piața Libertății, iar accesul este, ca de obicei, liber.

„Pentru iubitorii de muzică, acest festival este o oportunitate unică de a se bucura de artiști excepționali și de a explora noi sunete și stiluri muzicale. JAZZx 2023 promite să fie un eveniment impresionant și să ofere o experiență de neuitat tuturor celor prezenți”, transmit organizatorii JAZZx.

Primul concert va fi miercuri, 28 iunie, la ora 20. De joi până sâmbătă, în afara evenimentelor din Piața Libertății, vor fi, în fiecare seară, jamsession-uri la Cazarma U.

Vedeți continuarea pe Spectacola.ro - https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-saptamanii-la-programului-timisoara-capitala-europeana-a-culturii_30448.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel