TM2023. Evenimentele săptămânii din cadrul Programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii
August și vacanță. Cu mov urban, artă sau activități pentru copii.
E vacanță și mulți dintre voi se bucură deja de zilele libere, în locuri în care vă întoarceți mereu cu drag sau pe care abia acum le descoperiți. Pentru noi, cei care încă suntem acasă, oferta săptămânii e un pic... toropită de căldură, dar tot putem găsi lucruri pe placul nostru. Oricum, ne tragem cu toții puțin sufletul, înaintea unei toamne care se anunță de pe acum aglomerată.
Avem și concerte, și petreceri, avem chiar și un raliu, pentru pasionații de cai putere. Iar în weekend, centrul Timișoarei se colorează în mov și se umple de parfum: are loc un festival la care lavanda este personajul principal. Puteți pune umărul la restaurarea unui monument istoric sau puteți culege... fân. Sinagoga din Cetate prinde culoare într-o expoziție-întoarcere acasă a unei timișorence plecate de șase decenii, iar la MV sci art natura face din nou spectacol.
Doar nu stați în casă: o simplă plimbare prin oraș vă poate da tot felul de idei faine. Și-ar fi păcat să nu profitați.
Evenimentele săptămânii
Teatrul Valiza Roșie: zâmbete pentru copiii de toate vârstele, în Bastionul Theresia
10 august, ora 11HEI – House of European Institutes, Bastion 1
Pentru prima dată de la inaugurare, HEI – House of European Institutes, noul centru multicultural al Timișoarei situat în Bastion, va găzdui o serie de activități pentru copii. Cei mici vor asista la spectacole de improvizație, glume de situație, jonglerii, creații din baloane, acrobație și teatru de obiecte și un atelier de grafică.
Teatrul Valiza Roșie este construit în jurul unui personaj clovn și se inspiră din tradiția teatrului de improvizație, Noului Circ și teatrului de obiecte. Spectacolele sale implică publicul de toate vârstele și folosește limbajul pantomimei. Atelierul de grafică va fi susținut de Kamila Pawłucka-Górecka, o artistă poloneză specializată în ilustrații de cărți pentru copii.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Atelier de meșteșuguri tradiționale în lemn
10 - 11 august, ora 10 Parcul Regina Maria
Sunteți invitați să dați o mână de ajutor, alături de meșteri dulgheri, la reconstituirea unor elemente arse din structura bisericii de la Povergina, folosind tehnici tradiționale de prelucrare a lemnului. Atelierele vor să contribuie la educarea publicului larg, în ceea ce privește componenta tehnică și constructivă a obiectivelor de patrimoniu din lemn.
Proiectul „Oglinda de lemn II” este desfășurat de Asociația Biserici Înlemnite și are drept scop promovarea patrimoniului cultural din lemn. Un alt obiectiv este medierea între actorii locali care doresc să se implice în procesul de documentare, promovare și protejare a bisericilor de lemn, pentru a păstra și valorifica moștenirea culturală din comunitățile lor.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Vedeți continuarea aici - https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-saptamanii-din-cadrul-programului-timisoara-capitala-europeana-a-culturii_31651.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News