Data publicării:

TM2023. Evenimentele săptămânii din cadrul Programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Se anunță din nou o săptămână plină de evenimente la Timișoara, pentru toate gusturile și hobby-urile.

Surname Viet Given Name Nam (1989) - Proiecție F-SIDES Cineclub Timișoara

25 și 26 iulie 2023, ora 20:30

Cea de-a patra proiecție din acest sezon la Timișoara, se desfășoară în jurul temei Flip the script on resisting - felurile diferite în care femeile au rezistat opresiunilor de-a lungul istorie, chiar dacă au trebuit să se supună în mod vizibil unui sistem care le-a subjugat autonomia. Cum rezistăm în fața nedreptății și ce supape ne alegem pentru merge mai departe?

Atelier de peisagistică

24 iulie 2023, ora 17:00 

Atelier de peisagistică - Spațiile care îți încarcă bateriile, care te transpun în natură și te fac să petreci timpul în aer liber, sunt spații cât mai naturale și cu calități ambientale. Dar cum ajungem să avem astfel de locuri în campus? Despre asta vom discuta la atelierul de peisagistică #uptcampuscreativ, susținut de peisagistul Silivăşan Marius. Scopul acestui atelier este înțelegerea conceptelor sustenabile de amenajare peisajeră a spațiilor verzi urbane și propunerea unor intervenții minimale în cadrul campusului UPT, integrate în mediul urban și în același timp responsabile față de utilizatorii non-umani. 

Alături de peisagistul Silivăşan Marius, vom vorbi despre:

  • amenajări peisagere care folosesc cu atenție resurse naturale și materiale
  • atelierul va exemplifica tipuri de vegetație folosită în cadrul acestor amenajări, modul în care diferite specii pot fi armonizate,dar și dezavantajele în folosirea vegetației cu mentenanță limitată și modul în care acestea pot fi combătute

Mai mult, pe parcusul atelierului vom realiza un proiect de amenajare a unor buzunare urbane verzi din campusul UPT, care va fi executat prin 2 ateliere participative în luna octombrie. Dacă vreți să aflați cum putem revitaliza spațiul exterior din campus și să-l facem cât mai sustenabil, înscrieți-vă prin formular și ne vedem la atelier, în 21 și 24 iulie, între orele 12:00 - 17:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, corpul C, et. 3, sala 302.

Vernisaj - FĂRĂ TITLU. Expoziție de sculptură sârbă

24 Iulie 2023, 19:00

Fundația Interart Triade și Attila KIM • architects, alături de Bel Art Gallery din Novi Sad, vă oferă, în premieră, ocazia de a descoperi evoluția sculpturii sârbe de la începutul acestui secol, sub semnătura a 25 de artiști prezenți în cadrul proiectului "După SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după" din Cazarma U Timișoara. Timp de o lună, în perioada 24 iulie - 24 august 2023, spațiile expoziționale din Cazarma U completează perspectivele asupra sculpturii și găzduiesc "UNTITLED.

Serbian Sculpture Exhibition", o expoziție curatoriată de Sava Stepanov. La vernisajul programat să aibă loc luni, 24 iulie 2023, ora 19,00, va fi prezent și Vuk Radulović, consilier internațional în cadrul Ministerului Culturii din Republica Serbia. 

Citiți mai departe pe Spectacola.ro: https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-saptamanii-din-cadrul-programului-timisoara-capitala-europeana-a-culturii_31238.html?fbclid=IwAR015Giz5kSg4K8RSf1do6PKe4YlN_a5H9vKhbjG9IlmM8Wwr8bYySolvJ4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel