TM2023. Evenimentele lunii august la Timișoara 2023
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
În august, programul cultural TM2023 e un amestec de ritmuri clasice și contemporane; festivaluri de muzică (pop&rock, barocă, orgă clasică și operetă), la ateliere de meșteșuguri tradiționale în lemn, ateliere și performance-uri de dans contemporan și multe alte activități dedicate tuturor categoriilor de vârstă, dar mai ales celor ce doresc să exploreze și dimensiuni atipice ale spațiului cultural timișorean, făcând Timișoara una dintre cele mai dorite destinații de city break din acest an.   

Evenimentele lunii încep cu cea de-a două ediție a Festivalului Internațional Orgile Cetății, organizat de Asociația Culturală Timorgelfest, care continuă în forță în luna august cu o varietate de recitaluri și concerte de orgă. Astfel, ziua de 2 august aduce în Biserica Sfânta Caterina, de la ora 19:00, un recital coral și de orgă, alături de Voces Timisiensis, dirijorul Lucian Oniță și Felician Roșcă la orgă. În cadrul aceluiași festival, va avea loc duminică, pe 6 august, tot de la ora 19:00, un recital de orgă și chitară, alături de Alexandru Tulcan la orgă și Alexandru Cretescu la chitară. Festivalul va continuă pe dată de 16 august, când va avea loc un recital de orgă, alături de Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble la Biserica Notre-Dame din Timișoara, urmând ca pe 20 august muzică sacră să pătrundă în Biserica Româno-Catolică din Elisabetin prin interpretarea unor piese din repertoriul clasic, alături de Marcel Costea la orgă și soprana Zsuzsana Cerveni. 


Început în luna februarie, dar care va continua pe tot parcursul lunii august, CODRU este un eveniment inedit de responsabilitate socială, singurul festival din România ale cărui venituri sunt redirecționate spre cauze ecologice. Pentru o experiență imersivă, publicul este invitat în Pădurea Bistra, aproape de Timișoara, pentru un festival care îmbină artele și multiculturalitatea într-o abordare eco-friendly, prin concerte, piese de teatru, instalații artistice (land art), performance-uri și ateliere (olărit, pirogravare, pictură pe diferite materiale). De asemenea, BAROQUE RELOADED, debutat în 23 iulie, continuă și în luna august la Muzeul de Artă din Timișoara, prin prezentarea instalației I, HUMAN semnată de Saint Machine.


Dincolo de dimensiunea clasică a muzicii sacre, luna august aduce și o incursiune în teritoriul gustului ca patrimoniu, printr-un atelier gastronomic cu Pierre și Andreea, desfășurat sâmbătă, 5 august, de la ora 17:00, la Reciproc Café, un atelier prin care organizatorii promit să trezească participanților apetitul pentru gătitul acasă și vizită în piață. Moderatorul întâlnirii va fi Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic) și specialist scheme de calitate. 

Vedeți mai multe aici - https://www.spectacola.ro/tm2023-evenimentele-lunii-august-la-timisoara-2023_31501.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel