Titluri de stat Tezaur 2024, cu dobânzi neimpozabile. Câți bani poți câștiga din investiții
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Ministerul Finanţelor
foto: Ministerul Finanţelor
Ministerul Finanțelor anunță startul unei noi ediții a programului destinat românilor interesați să câștige venituri pasive, începând cu data de 10 iunie. Programul este accesibil persoanelor fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la momentul subscrierii.

Ministerul Finanțelor anunță lansarea unei noi ediții a Programului Tezaur, oferind investitorilor dobânzi anuale atractive, plătite conform termenelor specificate în prospectul de emisiune.

Noua ediție a programului care începe pe 10 iunie promite investitorilor maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Investitorii care optează pentru dobânda maximă de 6,85% vor obține un câștig anual de 205,5 lei pentru fiecare 3.000 de lei investiți. Aceste rate de dobândă atractive sunt menite să încurajeze economisirea și investițiile pe termen mediu și lung.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt:

- deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată

- subscriere titluri de stat TEZAUR

- virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;

Când se pot cumpăra

Între 10 iunie 2024 – 5 iulie 2024 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;

Între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 in mediul urban si 10 iunie 2024 – 3 iulie 2024 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

„Odata cu aceasta emisiune avem o facilitate noua, aceea ca am implementat plata cu POS direct la sediile unitatilor de Trezorerie, pentru alimentarea mai facila a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectueaza cele mai multe dintre subscrieri. Urmatorul pas este ca anul acesta sa dezvoltam si o aplicatie care sa permita achizitia online a titlurilor de stat. Sunt pasi firesti pentru a facilita achizitia acestui instrument de economisire pe care romanii il apreciaza. In cele cinci editii din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei„, a transmis ministrul de Finante, Marcel Boloș.

Titlurile de stat sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat, oferind astfel flexibilitate celor care investesc.

Investitorii pot realiza una sau mai multe subscrieri pentru fiecare emisiune și au posibilitatea de a anula subscrierile efectuate în perioada de subscriere prin depunerea unei cereri.

Cu o dobândă anuală de 6,85%, câștigul pentru o investiție inițială de 3.000 de lei va fi de 137 de lei pe an, evidențiind avantajele financiare ale acestei oportunități de economisire și investiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel