Titi Aur: Situație gravă în România. Subiect de CSAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Poliția Română, sursă foto
Poliția Română, sursă foto
Conducerea agresivă este una dintre marile probleme în traficul de pe șoselele din România și a fost analizată în cadrul unui interviu pentru DCNews de Titi Aur, fostul campion de automobilism.

Atunci când cineva șicanează în trafic sau chiar depășește viteza legală, circulația pe șoselele noastre devine periculoasă, iar aceste lucruri pot fi semnalate de sistemele ITS (Sisteme Inteligente de Transport) care sunt din ce în ce mai prezente pe drumurile noastre, în încercarea de a preveni avenimentele tragice. 

”Eu cred că avem o altă problemă” remarcă în cadrul interviului nostru Titi Aur. ”Nu avem o politică a statului român pentru reducerea numărului de accidente sau pentru siguranță rutieră. Eu cred că suntem într-o situație destul de gravă. Cred că ar fi și un subiect de interes și pentru CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării - n.r). Pentru că mor circa 2000 de oameni pe an. În Suedia au murit 53, anul trecut. La o conferință recentă, reprezentatul Suediei a spus că ei au de 25 de ani o strategie pentru reduerea numărului de accidente. Strategia a fost susținută de toate guvernele care s-au succedat la putere. 'Când am cerut legi, reguli s-au făcut. Când a fost vorba de bani, s-au investit bani', a precizat oficialul suedez. Ei au strategia de a ajunge la zero accidente. Au reușit ca în ultimii doi ani să nu aibă niciun copil accidentat în evenimente rutiere”, a spus Titi Aur.

Soluții pentru sporirea siguranței rutiere

”Este o stategie integrată, globală: cum fac drumul, cum educ șoferul, cum fac mașina, cum fac regula, cum dau amenda, cum folosesc toate mijloacele de control de genul radare, puncte de observare, panouri etc. în așa fel încât să te și îndrum în varianta cea mai bună, să te și constrâng să respecți, să te și sancționez dacă nu ai respectat regulile. Eu cred că un mare pas se poate face prin această educație a celor de la volan”, a mai explicat fostul campion de raliuri, care și-a continuat explicațiile cu câteva exemple relevante pe care vă invităm să le ascultați în interviul de mai jos:

VIDEO

Citește și:

Titi Aur, 'regula șvaițer'. "Când se întâmplă accidentul, se întâmplă din trei cauze" - VIDEO

Secret periculos al mașinilor. Titi Aur: Problemă pe care nu o observă nimeni. Cum evitați dezastrul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel