Titi Aur, REVOLTĂ după moartea Raisei. Care e cel mai PERICULOS șofer: Nici n-a realizat că a lovit două persoane! Era ABSENT!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Titi Aur
Foto: Facebook Titi Aur
Titi Aur a vorbit despre accidentul din București în care un polișist a ucis o fetiță și a accidentat alta.

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit despre tragedia petrecută în Capitală, când un polițist a spulberat două fetițe pe trecerea de pietoni. 

Vă reamintim că una dintre fetițe a murit la locul accidentului, iar alta este în spital.

"Acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa: vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund. Aceste lucruri se întâmplă pentru că cel de la volan consideră în primul rând că lui nu i se poate întâmpla. Un curs de conducere defensivă făcut corect, făcut adevărat, după o programă corectă, are mai multe roluri. Unul din rolurile cursului este upgradarea, aducerea conducătorului la zi, atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere tehnic, cu evoluțiile tehnice, pentru că mașinile evoluează.

Un al doilea scop este acel rol de protecție a muncii.

În toate meseriile se învață cum să faci ca să nu faci accident, și când vorbim de condusul mașinii trebuie să învățăm anumite lucruri sau să ni se aducă aminte anumite lucruri", a declarat Titi Aur, în direct la B1 TV.

Potrivit lui Titi Aur, cel mai periculos șofer este cel între 25 și 50 ani, bărbatul matur care conduce niște ani și care "consideră că lui nu i se poate întâmpla, că el nu mai are nimic de învățat, că el are multă experiență".

Titi Aur, revoltat: Nici n-a realizat că a lovit două persoane

Întrebat dacă putea fi evitat accidentul, pilotul a s-a arătat revoltat de eveniment:

"Eu nu pot să mă pronunț, ancheta va stabili, dar pot să îmi dau cu părerea. Din punct de vedere conducere defensivă, acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa, vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund, adică mergi pe stradă și te gândești la o problemă de sănătate, de dragoste, habar n-am, o problemă cu copiii la școală, nu ești prezent acolo. Părerea mea e că el nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact.

Mai mult, nici n-a realizat că a lovit două persoane. A văzut doar efectul, acea fetiță, din păcate, care era și decedată, Dumnezeu s-o odihnească, și reacțiile lui au fost niște instincte de fapt. Era în panică, practic a fost absent. Dacă era prezent, cel puțin ar fi frânat. Viteza nu este de 50 km/h, în zona trecerii de pietoni viteza este de 30 km/h", a completat Titi Aur.

Citește și: Cele TREI roluri ale cursului de conducere defensivă. Titi Aur: Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Ce se întâmplă dacă nu e bine făcut

Tatăl Raisei, după ce fiica sa a fost spulberată pe trecerea de pietoni: Acest poliţist o să plătească şi el, tot cu viaţa

Tatăl Raisei, fetița spulberată de o mașină de Poliție atunci când traversa strada pe o trecere de pietoni, a făcut declarații cutremurătoare după ce și-a pierdut fiica în teribilul accident.

"A fost greu! A fost foarte greu! Dar, probabil că o să ne ajute să trecem mai departe. (...) Suntem în ianuarie și ar fi trebuit să fie zăpadă și ger, dar soarele acesta a ieșit numai pentru ea, ca să-i lumineze calea. Să știți că acest polițist o să plătească. 

Probabil Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea, pentru că așa ar trebui", a spus tatăl fetiței la Antena 3.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel