Titi Aur, 'regula șvaițer'. ”Când se întâmplă accidentul, se întâmplă din trei cauze” - VIDEO
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Titi Aur si Cristian Andrei, director General Adjunct CNAIR, au fost invitații DC News pentru un interviu în care au fost abordate diversele aspecte pe care le întâmpină șoferii pe șosele noastre.

România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente auto. Care sunt cauzele unui număr prea mare de evenimente neplăcute pe șoselele noastre, ne spune Titi Aur:

”Cel mai simplu este să dăm vina pe altcineva! Dar, am învățat un lucru, foarte de mult: când arăți cu degetul către cineva, trei degete sunt îndreptate către tine. Deci, în primul rând ar trebui să te uiți la tine. Motivul este simplu. Când se întâmplă accidentul, se întâmplă din trei cauze principale: mașină, om, drum. Și ar mai fi un lucru, se numește regula șvaițer: când se întâmplă accidentul trebuie să se alinieze mai multe lucruri”, a explicat fostul campion de raliuri.

Citește și: Secret periculos al mașinilor. Titi Aur: Problemă pe care nu o observă nimeni. Cum evitați dezastrul

Când se întâmplă, pe cine dăm vina

”Foarte rar accidentul se întâmplă având un singur vinovat, de obicei sunt mai multe cauze, de obicei combinate”, a mai explicat el. Titi Aur a mai explicat și care este comportamentul general al unui șofer implicat într-un accident de circulație:

Suntem mereu tentați să dăm vina pe altcineva, pentru că cel de la volan, cel care face accidentul, se consideră în general șofer bun, știe cam de toate, și când se întâmplă accidentul... sau a fost un ghinion, sau a fost drumul cu probleme, sau mașina cu probleme!”, a mai spus el.

Mai multe despre regulile ce trebuie respectate în trafic și alte informații care te pot ajuta să eviți accidentele auto, aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

Citește și: Titi Aur, reguli în trafic. Scenariul care i se poate întâmpla oricui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel